Skip to content

Mantelzorgcafé Smaragd – voor jongvolwassen mantelzorgers!

6 mei 20212 minute read

Wist je dat 1 op de 3 Nederlanders zorgen voor een naaste? Dat zijn bijna 5 miljoen mantelzorgers! Veel mantelzorgers doen dit ook nog eens naast hun werk: 1 op de 4 werknemers combineert zijn of haar werk met de zorg voor een ander. En dat brengt allerlei uitdagingen met zich mee…

Joost is mantelzorger voor zijn vrouw met een hartafwijking. Door haar hartafwijking kan zijn vrouw niet zoveel meer zelf doen. Daarom zorgt Joost voor haar. Van ’s ochtends 6:30 tot doorgaans 21:00 is Joost bezig met zorgen. “Ik heb geluk dat veel mensen om mij heen ons helpen” zegt Joost. “Mijn moeder helpt me met boodschappen doen en de buurvrouw wil wel eens oppassen op de kinderen als ik met mijn vrouw naar het ziekenhuis moet. Anders lukt het me nooit”.

Juist voor deze uitdagingen is Smaragd opgericht! Bij Smaragd komen iedere maand jongvolwassen mantelzorgers samen, die zorgen voor hun kind of partner. Samen hebben we het over de leuke en minder leuke momenten van de zorg, wisselen we tips uit en luchten we ons hart over alles omtrent mantelzorg.

Wanneer?
Iedere derde woensdagavond van de maand komen we (vooralsnog online) samen.
Van een Pubquiz tot thema-avonden, samen met elkaar hebben we een leuke avond en zorgen we dat ook jij de zorg langer vol kunt houden!

Ook deelnemen?
Ben je er deze maand ook bij? Geef je op voor Smaragd Online op 19 mei van 19:30 – 21:30 uur en neem contact op met David Keus via info@smowassenaar.nl. Bellen kan natuurlijk ook: 070-511 2226.

Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar
van Heeckerenstraat 2
2242 GX Wassenaar
070 – 511 2226 (op werkdagen van 09.00 – 14.00 uur)
info@smowassenaar.nl / www.smowassenaar.nl

smaragd week 18 vrijdag 7 mei 2021  

Tags

MantelzorgcafeOnlineSmaragdSMOWStichting Maatschappelijke Ondersteuning WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top