Skip to content
Cora (Elizabeth McGovern) in Down Town Abby met een tiara van Andrew Prince.

The Arts Society The Hague: ‘From Downton to Gatsby: Jewellery & Fashion 1890 -1929

7 mei 20212 minute read

Voor de serie en film ‘Downton Abbey’ kreeg Andrew Prince de opdracht om de sieraden te ontwerpen voor de hoofdpersonages. Dit inspireerde hem om een ​​lezing (Engelstalig via ZOOM) samen te stellen over mode en sieraden in deze unieke periode.

Sieraden en mode worden vaak gezien als twee volledig gescheiden en verschillende ontwerpgebieden, maar dat is niet terecht, aldus Andrew. Traditioneel werken de grootste modehuizen juist altijd samen met de beste juweliers.

In zijn lezing leidt Andrew je door de decennia en bijzondere gebeurtenissen tussen 1890 en 1929. Vooral in deze periode werkten de grote couturiers samen met de beste juweliers om bijpassende juwelen en kleding van uitstekende kwaliteit en glinsterende weelde te produceren.
Vervolgens neemt Andrew ons mee naar de huidige tijd. Aan de hand van klanten en opdrachtgevers die de juwelen bij hem bestelden, laat hij zien hoe ze werden gedragen bij hun weelderige japonnen.

Andrew Prince heeft een passie voor sieraden sinds hij een klein kind was. Hij ging werken bij de beroemde sieradenontwerpster Elizabeth Gage en werd The Antiques Roadshow-expert. Later ontwierp hij als zelfstandige voor beroemdheden als Michael Jackson (een groot schouderjuweel van kristal en parel) en Shirley Bassey (halssieraden).

In 2005 maakte hij tiara’s en sieraden voor ‘Mrs Henderson Presents’, met Judy Dench in de hoofdrol, en in 2009 voor Emily Blunt in ‘The Young Victoria’. In 2012 werd hij door de makers van Downton Abbey gekozen om sieraden te ontwerpen voor de derde serie. De vrouwelijke personages droegen allemaal tiara’s, kammen, oorbellen en kettingen die door hem waren ontworpen en gemaakt.

Voor het registreren voor deze online lezing ga naar: https://theartssociety.org/the-hague

Let op! Het is nodig te registreren voor maandag 10 mei 2021. De lezing begint dinsdag 11 mei 2021 om 20.00. De kosten zijn € 13,- (vooraf te betalen). Een lidmaatschap (acht lezingen en andere activiteiten) is € 65,- per jaar en voor een (echt)paar € 120,-. Het lidmaatschap (4 lezingen en andere activiteiten) is 32,50 euro en 60 euro voor een (echt)paar.

The Arts Society The Hague is een onderdeel van de Britse The Arts Society. Deze vereniging, opgericht in 1965 in Engeland, heeft als doel de kennis over kunst te verspreiden, onder andere door middel van lezingen. Hiervoor worden experts op hun vakgebied uitgenodigd. The Arts Society heeft 90.000 leden verdeeld over 330 kringen in het Verenigd Koninkrijk, 10 in Europa en 27 in Australië.

 

Tags

LezingModeOnlineSieradenThe Arts Society The Hague
Gerelateerde artikelen
Back To Top