Skip to content
Fotocredit: Leidse Hofjesconcerten

De Leidse Hofjesconcerten laten weer van zich horen!

10 mei 20212 minute read

Letterlijk! Met op 22 & 23 mei live stream concerten. Een programma dat varieert van jazz tot klassiek en van minimal music tot DJ. Dit alles samengesteld als een ode aan de Amerikaanse muziek.

Door de coronacrisis hebben de Leidse Hofjesconcerten 2020 geen doorgang kunnen vinden, maar dit jaar zullen de concerten gelukkig weer wel plaatsvinden. Niet met Pinksteren, zoals gebruikelijk, maar in september. Om alvast in muzikale stemming te komen is een programma samengesteld, dat op 22 en 23 mei live gestreamd zal worden. De Nieuwe Wereldconcerten. Een ode aan de Amerikaanse muziek en aan een aantal van Amerika’s grootste componisten.

Zo zal het New Jazz Orchestra o.l.v. Henk Meutgeert, op 22 mei, met Peter Beets achter de piano en jazz zangeres Anna Serierse, enkele stukken uit Leonard Bernstein’s West Side Story ten gehore brengen. Daarnaast delen uit Duke Ellington’s fameuze Sacred Music en natuurlijk ontbreekt George Gershwin niet, met het legendarische Rhapsody in Blue en Summertime.

Op 23 mei treedt het Warmelink Kwartet op met het 12e Strijkkwartet in F-Groot van Antonín Dvorák, bijgenaamd American. De componist schreef dit ‘al gauw zijn meest populaire’ strijkkwartet tijdens zijn driejarig verblijf in Amerika. Daarnaast speelt het Warmelink Kwartet het wereldberoemde Adagio for Strings van Samuel Barber en samen met Sebastiaan Kemner (trombone) en Geert Chatrou (wereldkampioen kunstfluiten) een speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd stuk van Egbert Kemner.

Dan volgt Feico Deutekom (piano) met een compositie van Philip Glass, met wie hij een persoonlijke band heeft en welke hem niet alleen toestemming gaf eigen pianobewerkingen van zijn composities te maken, maar deze zelfs onder zijn eigen label uitbracht. De CD -Philip Glass/Musical Offering- werd zowel door pers als publiek met enorm enthousiasme ontvangen. De avond wordt afgesloten met DJ Nothing Toulouse en zijn ‘Tribute to American Music’.

Voor het gehele programma en ticketverkoop verwijzen wij u graag naar onze website www.leidsehofjesconcerten.nl en volg onze Facebookpagina ook om op de hoogte te blijven: www.facebook.com/leidsehofjesconcerten

Poster flyer 22 en 23 mei hoge kwaliteit

Tags

ConcertenLeidse Hofjes ConcertenLivestreamOnline
Gerelateerde artikelen
Back To Top