Skip to content

Groen doen: in actie voor NK tegelwippen

10 mei 20212 minute read

Wie haalt de meeste tegels van de grond en vervangt deze voor groen? Wassenaar is uitgedaagd door Leiderdorp en is in felle strijd verwikkeld. We hebben afgelopen week een grote sprong gemaakt en staan op 10 mei op plaats 51 met 146 tegels en een score van 5.57 tegel per inwoner. Leiderdorp doet het echter veel beter en staat op plaats 19 met meer dan 600 gewipte tegels. We hebben dus nog wel wat te doen. De actie loopt tot 30 september. Een inhaalslag is mogelijk!

Het NK Tegelwippen maakt deel uit van een brede campagne Een groener Nederland begint in je eigen tuin! De ambitie is om bewoners zo veel als mogelijk te stimuleren en te helpen om de buitenruimte zo klimaatbestendig mogelijk in te richten. En behoort de biodiversiteit van Wassenaar niet tot de hoogste van Nederland? De biodiversiteit staat echter zwaar onder druk en het aantal dieren- en plantensoorten neemt door de jaren heen sterk af.

Wassenaar kan de kans om de om biodiversiteit te bevorderen pakken. De toekomst is meer natuur. De Gemeente samen met de Groene Meent en IVN maken zich sterk voor meer bloeiende planten op balkon en tuin, en nestgelegenheid voor wilde bijen. We gaan voor innovatieve projecten om buurten groener, gezonder en socialer te maken. En we hebben uw hulp nodig. Hoe?

Door onze tuinen en balkons te verbeteren. Een bosje lavendel op een terras of een bloembak aan het kozijn trekt en voedt insecten. Een tegel eruit en vervangen voor groen. Met het NK Tegelwippen maken we Nederland samen een stukje groener. Je kan het aantal gewipte tegels en een bewijsfoto’s (zowel een foto voor als na) van jouw gewipte tuin -of geveltuintje in de openbare ruimte- opgeven via de volgende website. Ook vind je tips en trucs op deze website.
NK Tegelwippen 2021 (nk-tegelwippen.nl)

Als je vogels, insecten en een rijk buitenleven wilt creëren, moet je er zelf iets aan doen.

Groene Meent en IVN

Tags

Groen DoenGroene MeentIVNTegelwippenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top