Skip to content
De commissieleden Tessa Schalm (links) en Willemien Free (rechts). Fotocredit: D66 Wassenaar.

D66: twee nieuwe commissieleden

19 mei 20213 minute read

In de raadsvergadering van afgelopen dinsdag zijn twee nieuwe D66-commissieleden toegevoegd aan de raad van Wassenaar: Tessa Schalm en Willemien Free. Ook is Annelies Heijl geïnstalleerd als raadslid van D66. Zij vult de vrijgekomen plek waar voorheen Wethouder Ritske Bloemendaal zat. Zo is de fractie van D66 weer op volle sterkte.

Tessa Schalm woont al bijna 20 jaar in Wassenaar met haar man en drie kinderen. Twee daarvan studeren in Amsterdam en Groningen en één zit op het Adelbert College. Met haar economische achtergrond zal zij zich met name inzetten voor de Raadscommissie Bestuur en Middelen. ’Ik zal met veel interesse en plezier de discussies over de gemeentebegroting volgen. Transparantie en realisme zijn daarbij voor mij sleutelwoorden. Een groot zorgpunt zijn de financiën rondom jeugdzorg en de WMO. Ik snap ook dat dit verder gaat dan onze gemeente, het gaat ook om besluiten die het Rijk en het nieuwe kabinet nog moeten gaan nemen.’ Tessa draagt cultuur een warm hart toe en wil zich graag inzetten voor het behoud van het theater de Warenar.

Daarnaast vindt Tessa, zelf werkzaam bij het Ministerie van Volksgezondheid, het belangrijk dat Wassenaar een goede en aantrekkelijke werkgever is. ’Ik hoop van harte dat we snel een volle bezetting hebben in de nieuwe ambtelijke organisatie van Wassenaar.’ Haar aandacht gaat ook uit naar onze lokale ondernemers. Zoals zovelen, is ook hen de coronacrisis niet in de koude kleren gaan zitten.

Willemien Free zal mee gaan draaien in de Commissie Fysieke Leefomgeving. Haar motivatie ligt vooral bij de verduurzaming van het dorp. ‘Deze gemeente is aardig op weg. Toch zullen we moeten versnellen om onze bijdrage aan het klimaatakkoord te leveren. Groen gemeentebeleid helpt, daar wil ik me sterk voor gaan maken. Daarnaast ben ik er zeker van dat de gemeente dit alleen kan met haar inwoners. We zullen samen moeten werken aan een leefbaar dorp en een volhoudbare wereld.’ Willemien is daarom ook deelnemer in verschillende duurzame en sociale inwonersinitiatieven, zoals de Groene Meent en Samen Slim Rijden- Wassenaar.

‘De gemeente bepaalt (mede) hoe we aan onze energie komen, op welke manier onze bossen worden onderhouden, hoeveel parkeerplaatsen er zijn en waar gebouwd gaat worden. Dit zijn zaken die niet alleen van invloed zijn op onze huidige leefomgeving, maar ook op die van de generaties na ons. Ook hun belang wil ik dienen.’

Beide commissieleden hopen in de vergaderingen een betekenisvolle, pragmatische bijdrage te leveren, en willen daarbij de lange termijn en het bredere perspectief in het oog houden. ‘We hopen dat mensen ons weten te vinden- zeker als we een beetje op stoom zijn’.

De D66 fractie

 

Tags

CommissieledenD66GemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top