Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Wassenaar gaat de strijd aan met Leiderdorp bij het NK Tegelwippen

19 mei 20212 minute read

Van 30 maart tot 30 september vinden de jaarlijkse Nederlands Kampioenschap Tegelwippen plaats. Ook de gemeente Wassenaar doet mee en is hiervoor uitgedaagd door de gemeente Leiderdorp. Het doel is om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen.

Wethouder Hubert Schokker van de gemeente Wassenaar: ‘Wassenaar staat natuurlijk bekend om zijn vele groen maar het kan nog groener. Planten in de grond nemen water op bij harde buien. Als het vele water van een stortbui meteen lekker de grond in kan wegzakken, lopen de riolen niet over en voorkom je dat bij huizen en straten blank komen te staan. Dus wip een tegel als je droge voeten wil houden. Bovendien hebben je planten voorlopig voldoende vocht en hoef je minder vaak te sproeien. En van meer groen wordt iedereen blij: mens, plant en dier.’

Wethouder Rik van Woudenberg van de gemeente Leiderdorp: ‘Ondanks dat Leiderdorp zoals de naam al zegt een ‘dorp’ is, zijn toch veel straten en wijken erg versteend… Stenen en gebouwen houden de warmte van de zon vast en geven de warmte weer door aan de omgeving. Daardoor wordt het steeds warmer. Planten nemen de warmte niet op. Ook koelen planten de lucht, waardoor het in de zomer minder warm wordt. Daarom ben ik voor minder tegels, en meer groen!’

Doet u ook mee?

Iedereen kan meedoen door zoveel mogelijk tegels in eigen tuin te vervangen door planten, struiken of bomen. Meld het aantal tegels aan op www.nk-tegelwippen.nl en ze worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand en tellen ook mee voor de Nationale Tegelteller. Hier is ook de derby van tegel tot tegel te volgen.

 

Tags

GemeenteLeiderdorpNK TegelwippenTegelwippenVergroeningWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top