Skip to content
Fotocredit: Pixabay/Leo2014

Nog geen duidelijke daling besmettingscijfers in Wassenaar

23 mei 20212 minute read

Afgelopen week stond in het teken van versoepelingen van diverse coronamaatregelen. Verruiming van de openingstijden van buitenterassen, buitenrecreatie is weer mogelijk in pretparken, de zwembaden konden weer open en ook de bibliotheek kon weer een belangrijke stap zetten richting normaal. Voor mening middelbare scholier zal het bericht van vanmiddag als muziek in de oren klinken: het middelbaar onderwijs gaat per 31 mei weer geheel open. Wat is dan de stand van zaken met betrekking tot de besmettingscijfers in Wassenaar? 

Wat is de stand van zaken in Wassenaar?

Het aantal bevestigde besmettingen bedraagt (per 22 mei), 1999 bevestigde besmettingen. De teller stond in onze vorige update op 1739 bevestigde besmettingen. Op 15 mei bedroeg het aantal bevestigde besmettingen 1955 en op 8 mei ging het nog om 1916 bevestigde besmettingen. Afgelopen week ging het om een toename van 44 besmettingen, de week daarvoor om 39 bevestigde besmettingen. In de eerste week van mei was sprake van 57 bevestigde besmettingen. Van een duidelijk dalende lijn is dus geen sprake. Ook de verschillen in besmettingen per dag geven een grillig verloop. 

Het aantal overledenen als gevolg van het coronavirus staat nog steeds op het te betreuren aantal van 30. Het aantal Wassenaarders dat is opgenomen (geweest) in het ziekenhuis bedraagt nu 64 (per 21 april, acht opnames meer dan op 17 april het geval was.

✔ Was vaak en goed je handen.
✔ Houd 1,5 meter afstand van anderen.
✔ Blijf thuis bij klachten, laat je direct testen en blijf thuis totdat je de testuitslag hebt.

Wat te doen bij een vaccinatie-oproep?

Ontvangt u een oproep voor vaccinatie? U kunt dan een afspraak maken via www.coronavaccinatie.nl. Geboren in 1967 of 1968? Dan is het vanaf nu mogelijk online een afspraak voor vaccinatie te maken. Ook als u nog geen uitnodiging heeft ontvangen. Een afspraak kunt u maken met DigiD via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Heeft u algemene vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus? Of wilt u weten wanneer u aan de beurt bent voor een vaccinatie? Bel dan het landelijke nummer 0800 – 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur) of kijk op www.coronavaccinatie.nl.

Bron: allecijfers.nl 

Tags

CoronavirusStatistiekenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top