Skip to content
Fotocredit: Tukceolo photography and videography

Run for Rio loopt ruim € 25.000,- bij elkaar voor Oeganda

29 mei 20212 minute read

U heeft het de afgelopen weken kunnen volgen op deze website. De stichting Run for Rio is druk bezig met het werven van financiële middelen voor de school van Noah’s Ark in Oeganda. Na de bouw van de eerste fase is er geld nodig voor de bouw van nog eens vier klaslokalen. Met het lopen van een deel van het Marskramerpad is het gelukt om ruim € 25.000,- in te zamelen. En dat is nog maar de tussenstand….

In alle vroegte waren drie hardloopteams van Run for Rio op Hemelvaartsdag aanwezig bij Station Amersfoort, het startpunt van de 120 kilometer lange estafetteloop.

De lopers waren goed getraind en van tevoren getest op Corona. De teams startten op verschillende tijden, zodat de aankomst in Wassenaar die avond enigszins gelijktijdig zou zijn. De eerste ploeg begon om 8 uur met hun tocht en het laatste team vertrok om 9.30 uur. Al snel bleek dat het competitieve element niet ontbrak, want de hardlopers leken er op gebrand om de eerder vertrokken teams in te halen. Tijdens de loop was er per team steeds 1 loper actief, die om de 10 minuten werd afgelost door 1 van de volgers op de fiets.

De weersomstandigheden waren ideaal die dag. De lopers genoten van het afwisselende en schitterende parcours van Amersfoort via de Soesterduinen, Hollandsche Rading, de Loosdrechtse Plassen, Breukelen, Kasteel de Haar, de Nieuwkoopse en Langeraarsche Plassen, de Braassemermeer en over de singels in Leiden naar Voorschoten. Het ontbrak de lopers onderweg aan niets, want er was op 6 punten gezorgd voor geweldige catering.

Aan het begin van de avond waren alle ploegen bij Voorschoten toen het weer omsloeg. Hierdoor kreeg de dag een extra heroïsch tintje. Door zware regenval waren de laatste kilometers via de landgoederenroute naar de finish in Wassenaar een flinke beproeving. Het maakte de prestatie uiteindelijk nog groter.
De lopers hebben samen 360 kilometer gelopen, maar wisten maar liefst 530 kilometer gesponsord te krijgen. Een knappe prestatie in deze tijd. Run for Rio is blij dat de estafetteloop in aangepaste vorm toch door kon gaan en wil alle sponsoren, particulieren en bedrijven, heel hartelijk bedanken. Er werd met deze actie voor Oeganda ruim € 25.000,- opgehaald!

U kunt de actie nog steeds steunen door te storten op rekening NL 21 INGB 0000193157 t.n.v. Stichting Run for Rio o.v.v. Marskramerloop

Tags

Goede doelOegandaRun for Rio
Gerelateerde artikelen
Back To Top