Skip to content
Fotocredit: Foto-Anand.nl

Neuroloog R.W.M. (Ruud) Keunen koninklijk onderscheiden

4 juni 20212 minute read

Op donderdag 3 juni reikte burgemeester Leendert de Lange in het HagaZiekenhuis in Den Haag een koninklijke onderscheiding uit aan neuroloog R.W.M. (Ruud) Keunen. De heer Keunen bedacht de ‘Haga Braincare Strategie’, een methode om te voorkomen dat patiënten tijdens een hartoperatie een herseninfarct krijgen of een delier na de operatie. Voor zijn bijzondere verdiensten op zijn vakgebied werd de neuroloog benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De verdiensten van de heer Keunen liggen op het gebied van patiëntenzorg, onderwijs en wetenschap. Neuroloog Keunen, van 1990 tot 2020 werkzaam in het HagaZiekenhuis, bedacht na grondig onderzoek een methode die kan voorkomen dat patiënten een herseninfarct krijgen terwijl zij een hartoperatie ondergaan of een delier na een dergelijke operatie. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van ultrageluid. De zogenoemde ‘Haga Braincare Strategie’ houdt in dat vóór én tijdens de hartoperatie gemeten wordt of de patiënt een goede doorbloeding van de hersenen heeft.

Deze innovatieve methode is inmiddels verheven tot landelijke referentienorm en in meerdere hartcentra in Nederland ingevoerd. De heer Keunen heeft in binnen- en buitenland veel publicaties en voordrachten gehouden om zijn kennis en ervaring te delen.

Naast zijn belangwekkende werk als neuroloog, waarbij multidisciplinaire samenwerking in het belang van de patiënt altijd voorop heeft gestaan, heeft de heer Keunen zich gedurende zijn carrière met grote gedrevenheid ingezet voor het opleiden van nieuwe generaties neurologen.

De heer Keunen is in september 2020 met pensioen gegaan, hij blijft nog wel betrokken bij onderzoek in het HagaZiekenhuis.

Op de foto de heer en mevrouw Keunen en burgemeester De Lange.

 

Tags

GemeenteKoninklijke OnderscheidingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top