Skip to content

Ja! Weer een stapje meer bij de bieb! Maar Filmhuis Wassenaar nog niet open

6 juni 20213 minute read

Met mooie berichten zijn we het weekend ingegaan. De persconferentie van 28 mei jl. biedt veel mogelijkheden. De bibliotheek mag meer bezoekers toelaten. Dat betekent: onbeperkt snuffelen tussen de boeken, studeren, werken of “gewoon” verblijven in de bieb. Ook voor de jongste jeugd geeft dit meer ruimte. Daar is het mogelijk wat langer te blijven om een boekje samen te lezen. Het belangrijkste blijft gelden: bij boeken lenen scan je de pas voor registratie, voor verblijven registreer je bij de balie én blijf thuis bij corona gerelateerde gezondheidsklachten.

Filmhuis Wassenaar
Bij het Filmhuis Wassenaar staan we in de startblokken. Omdat het Filmhuis Wassenaar ín de bibliotheek gevestigd is, zijn we verplicht met de Veiligheidsregio te overleggen. Tot die tijd kan het Filmhuis Wassenaar niet open. Omdat nieuwe films nu gaan uitkomen en het altijd een aantal weken duurt voordat het Filmhuis Wassenaar deze mag vertonen, denken wij per 1 juli een mooi en beperkt filmprogramma aan te kunnen bieden.
Nog even volhouden om een filmpje te pakken maar in de bieb kan bijna alles weer!

Word ook Vriend van de Bibliotheek!
De bibliotheek steunen kan op vele manieren. Nu ook als Vriend van de Bibliotheek! Voor mensen die de bibliotheek een warm hart toedragen én willen profiteren van leuke activiteiten is dit een perfect programma.
Zowel leden als niet-leden kunnen de bibliotheek steunen door ‘Vriend van de Bibliotheek’ of ‘Vriendje van de Bieb’ (voor kinderen) te worden. Als deelnemer maakt de donateur jaarlijks een gift over aan de Stichting Vrienden van de Bibliotheek. Dit kan al vanaf €25,- en gaat via automatische incasso.
Lees er alles over op obvw.nl/vriendvandebibliotheek

BiebBouwers Minecraftchallenge #13: Bouw een Megarobot!
Kolonel van Son van de vereniging der Aardse Strijdkrachten roept de hulp van de BiebBouwers in! De aarde wordt aangevallen door buitenaardse wezens en we moeten ons verdedigen! Er is geen tijd te verliezen! De kolonel heeft een leger aan megarobots nodig en vraagt de BiebBouwers deze te bouwen. In Minecraft natuurlijk! Helpen jullie mee om de aarde te verdedigen? Ben je tussen de negen en veertien jaar? Kijk op obvw.nl/biebbouwers voor de challenge. Je kunt er nog een prijs mee winnen ook!

Ben je klaar met bouwen? Stuur dan een filmpje van jouw megarobot naar biebbouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraft-experts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar wint een geweldig Minecraftspel, het enige echte BiebBouwersshirt, het nieuwe boek ‘Fake’ van Carry Slee of ‘Er was misschien eens’ van Kamiel De Bruyne en Yarne Daeren!
Ga aan de slag en stuur jouw megarobot vóór 21 juni in.

Lastige apparaten? Wij helpen je op het Digitaal Spreekuur!
Heb je hulp nodig bij het gebruik van je mobiele telefoon, computer of laptop? Meld je dan bij het Digitaal Spreekuur. Onze vrijwilligers helpen je na de lange lockdown-pauze weer graag in de bibliotheek.

Vanwege de coronamaatregelen vragen wij je een afspraak te maken op www.obvw.nl. Je ontvangt dan een bevestiging en een tijdstip waarop je verwacht wordt in de bibliotheek. Neem bij je afspraak voor zover mogelijk de apparaten én inloggegevens mee.

Het Digitaal spreekuur wordt vanaf 8 juni weer wekelijks op dinsdag georganiseerd. In Bibliotheek Voorschoten van 10.00 tot 12.00 uur en in Bibliotheek wassenaar van 14.00 tot 16.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen op het Digitaal Spreekuur.

 

Tags

BibliotheekDienstenOBVWVoorschotenVriend van de bibliotheekWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top