Ga naar hoofdinhoud

Groen gedaan: succesvol eerste weekend Trash&Treasures

9 juni 20212 minute read

‘Jullie gooien dit toch niet allemaal op straat?’ Twee dames op de fiets – die samen bij een van de kringloopwinkels in Den Haag werken- schrikken als ze aan de Zijdeweg dozen met serviesgoed zien staan. Maar een eindje verder in de Groot Hoefijzerlaan worden ze gerustgesteld: daar staat de poster van Trash&Treasures, waarop duidelijk te zien is waar de buurt mee bezig is: REDUCE, REUSE, RECYCLE.

Global Goals 11 en 12

Op vrijdagochtend hees wethouder Hubert Schokker, de GLOBALGOALS-vlag aan de vlaggenmast van de centraal gelegen Bloemcampschool in Nieuw Wassenaar. Zo opende hij deze eerste ronde van Trash&Treasures. Als Global Goals Gemeente willen we verantwoord omgaan met spullen. Daarom stonden SDG 11 (duurzame gemeenschap) en SDG12 (duurzame consumptie en productie) centraal dit weekend.

Schatzoeken
Glaswerk en serviesgoed, kastjes en stoelen, kinderbedjes, bloempotten, tennisrackets en hockeysticks, tuinmeubilair en koffers, electronica, handenvol met speelgoed en die ene kleine partij tegeltjes. Met twee zonovergoten dagen en een wat bewolkt dagje op zaterdag was het mooi zoeken naar schatten bij de buren – en ook mensen van buiten de wijk kwamen buurten en kijken wat er te halen was.

Heel, heel veel spullen zijn van plek verkast en krijgen hier – en daar – weer een actieve rol. Dat verdient een dikke duim omhoog voor de deelname van veel inwoners van Nieuw- Wassenaar. Op sommige bermen heeft het er even wat rommeliger dan normaal uitgezien in deze mooie wijk, maar dat was van korte duur. Op maandag 7 juni heeft Avalex alle restanten opgehaald.

Ook meedoen?
Inmiddels hebben we vragen vanuit zeven andere wijken in Wassenaar gekregen: mag onze wijk ook een keertje meedoen? En ook in Marlot (Den Haag) en Voorschoten zijn al verzoeken om het draaiboek over te nemen.

Wij hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad. Wil je laten weten wat er goed ging, wat er beter kan of zelf meedoen? Dat horen we graag via het contactformulier op de website van de Groene Meent (www.groenemeent.nl) Op deze website kun je ook andere duurzame initiatieven in het dorp vinden.

Mede namens de Gemeente, Avalex en de bewonersvereniging Nieuw Wassenaar danken we iedereen voor deelname.
Groene Meent

Sfeerfototrashtreashures

Tags

AvalexBewonersvereniging Nieuw WassenaarDuurzaamDoenGemeenteGroene MeentTrash & TreasuresWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top