Skip to content
Fotocredit: Groene Meent

Groen doen: Groene daken-actie Wassenaar

10 juni 202154 second read

Het is gelukt! We hebben een leverancier van groene daken gekozen die samen met ons Wassenaar groener wil maken. Eerder hebben we al geïnventariseerd of er animo was voor collectieve inkoop en dat bleek zo te zijn; ruim 50 Wassenaarders lieten weten interesse te hebben.

De aanleg van een groen dak houdt in dat het dak voorzien wordt van een sedumlaag, bestaande uit verschillende soorten sedumplanten en de aarde waarin ze wortelen. Deze laag houdt water vast bij regenbuien en werkt in de zomer verkoelend. De bloemen en planten zorgen voor voedsel voor de insecten, wat goed is voor de biodiversiteit.

Nu het bekend is dat Het Groene Loket ons gaat helpen, kan het officiële aanmelden beginnen. Deze collectieve actie van groene daken wordt georganiseerd door de Groene Meent en is beschikbaar voor alle Wassenaarders ongeacht het aantal vierkante meters. Doe ook mee en geniet van de voordelen van een groen dak op je schuur, berging en/of woning!

Aanmelden kan t/m 1 juli 2021. Hoe dat werkt, lees je via de website van de Groene Meent:
https://groenemeent.nl/groene-daken-wassenaar/

Tags

Duurzaam DoenGroene daken actieGroene MeentWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top