Skip to content
Fotocredit: Blauw Zwart

Het gaat weer om het echie!

11 juni 20212 minute read

Op 10 oktober vorig jaar werden de laatste competitiewedstrijden gespeeld. Het wild om zich heen slaande Coronavirus gooide voor allle sportliefhebbers abrupt de deur in het slot.

Ruim een half jaar mocht er niet meer in groepsverband gesport worden. Daarna werden langzaam de beperkende maatregelen iets versoepeld, waardoor de jeugd weer wat meer gelegenheid kreeg om lekker met elkaar te sporten.

Bij Blauw-Zwart werd dit met beide handen aangegrepen om van alles te organiseren: onderlinge wedstrijden met eigen elftal en gemixte elftallen, toernooitjes, spelcircuits. Onder de bezielende leiding van de trainers, waarbij met name Bert Klaverveld en Remco Roman het voortouw namen, werden elke zaterdag een kleine 200 jeugdige voetballers bezig gehouden.

Maar … wanneer mochten ze weer eens echte wedstrijden spelen? Het verlangen was groot. En afgelopen zaterdag was het eindelijk weer zo ver. Om de jeugd tot 17 jaar toch nog iets te bieden organiseert de KNVB in de maand juni wedstrijden in het kader van de Regiocup, wedstrijden tegen clubs uit de naaste omgeving. Het was dan ook weer gezellig druk op De Schulpwei. Helaas nog zonder publiek, maar veel ouders en oma’s en opa’s hadden op gepaste onderlinge afstand een plaatsje achter het hek op het kermisterrein gevonden, zodat zij toch de verrichtingen van hun (klein)kroost konden volgen.

Er werd gewonnen, er werd verloren. Maar de uitslag was niet belangrijk. Eindelijk ging het weer om het echie, tegen die gasten van DoCoS, Voorschoten, Quick, Katwijk. Wat hebben we dat gemist en hoe blij zijn we dat het weer mag!

Het zijn slechts vier wedstrijden, maar we voetballen weer. En reikhalzend kijken we al uit naar het nieuwe seizoen, waarin alles hopelijk weer normaal is en iedereen weer mag voetballen, jeugd en senioren.

Tot die tijd alleen nog maar de jeugd. En daar gaan we met zijn allen met volle teugen van genieten!

Tags

Blauw-ZwartCompetitieVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top