Skip to content

Mensen maken Wassenaar samen mooier

11 juni 20212 minute read

2021 is uitgeroepen tot “Nationale Jaar Vrijwillige Inzet”. Dit jaar laten wij in deze rubriek mensen aan het woord met verschillende achtergronden. Want samen maken we Wassenaar mooier!

We spreken met Carla van den Berg, o.a. coördinator vrijwillige inzet bij de Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW). “Wij zijn een brede welzijnsorganisatie en ondersteunen inwoners, jong én oud, van Wassenaar op allerlei gebieden. Denk bijvoorbeeld aan samen winkelen, mantelzorgondersteuning, wandelmaatjes, ‘welzijn op recept’ maar ook administratieve en financiële hulp. Al deze ondersteuning kan alleen uitgevoerd worden met de inzet van heel veel vrijwilligers.

We zijn super blij met de ruim 170 vrijwilligers die op dit moment al bij de SMOW actief zijn. Soms elke week voor gezelschap of vervangende mantelzorg. Soms zo
nu en dan een enkel uurtje bij administratieve hulp en soms een paar keer per jaar voor belastinghulp.” Carla vertelt dat het bij de SMOW niet zo belangrijk is hoeveel tijd men beschikbaar heeft. “’Kwaliteit gaat voor Kwantiteit’. We gaan altijd in gesprek met een potentiële vrijwilliger en bekijken dan samen welke expertise, wensen en tijd iemand heeft. Zo hebben we altijd passend vrijwilligerswerk.”

Binnenkort wordt er gestart met het project ‘Automaatje’. Inwoners van Wassenaar die niet mobiel (meer) zijn kunnen zich aanmelden en een vrijwilliger verzorgt de rit tegen een kleine onkostenvergoeding. “Wij verwachten veel vraag, zeker als er straks weer meer kan en mag, en zoeken ook daar nieuwe vrijwilligers voor die willen rijden op momenten dat het hen uitkomt.” Dat vrijwilligers voor de SMOW noodzakelijk zijn om al die diverse activiteiten ten behoeve van de inwoners van Wassenaar
uit te voeren is wel duidelijk. “Uiteindelijk zijn de vrijwilligers de draaiende motor van de SMOW met als motto voor de vrijwilliger: ‘Voor je zelf en de
ander een goed gevoel hebben’”

Wellicht dat jij door het verhaal van Carla geïnspireerd raakt en ook anderen wilt helpen? Kijk dan op onze website voor vacatures in alle soorten en maten. www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl

Tags

Mensen maken Wassenaar samen mooierVCWVrijwilligerscentrale WassenaarVrijwilligerswerkWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top