Skip to content

Deze week in Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

13 juni 20214 minute read

Deze week en in de komende periode is er weer van alles te beleven in de bibliotheek. 

Ben jij al Vriend van de Bieb?
Dit is Kerstin, samen met haar zoon Max komt ze regelmatig in de bibliotheek in Wassenaar. Ze kijken dan eerst even bij de boeken, maar Max vertrekt vaak al snel naar de kinderafdeling waar hij de stripboeken opzoekt. Hij vindt het heerlijk om daar een beetje rond te neuzen. Ze zijn allebei dan ook erg te spreken over het grote aanbod in de bibliotheek.
Jammer genoeg is dit grote aanbod niet vanzelfsprekend. Door teruglopende subsidies en de gevolgen van corona kan de bibliotheek jouw steun goed gebruiken. Wil jij financieel een steentje bijdragen aan jouw bibliotheek? Word dan Vriend van de bibliotheek! Dit is al mogelijk voor €25,- per jaar! Je krijgt er ook nog eens een leuk bedankje voor terug.
Wil je Vriend van de bibliotheek worden of meer informatie? Lees er alles over op obvw.nl/vriendvandebibliotheek

Vacature: Facilitair Medewerker
Jouw dag als facilitair medewerker ziet er als volgt uit:
Geen dag is hetzelfde. In de avond heb je van het beveiligingsbedrijf bericht ontvangen over een melding en daarmee ben je direct aan de slag gegaan. Je hebt contact met de elektricien over de lampen die vervangen moeten worden. En daarna met de gemeente over aanpassingen in het gebouw. Over de schoonmaak, het bedrijfsafval en het tuinonderhoud maak je (prijs)afspraken. Waarna je alle voorraad kantoor- en huishoudartikelen controleert en bestelt. Tegelijkertijd zijn er problemen met de computers in de bibliotheek en kan een collega niet printen.

Rommelige dag? Soms wel, maar jij kan het regelen! Ben onze nieuwe collega die dit kan
regelen? Lees de volledige vacature op obvw.nl/vacature en bel (071 561 56 78 of 070 511 33 97) of e-mail (n.tenthij@obvw.nl) voor vragen met Nicole ten Thij, manager bedrijfsvoering. Reageren kan tot zondag 4 juli.

BiebBouwers Minecraftchallenge #13: Bouw een Megarobot!
Kolonel van Son van de vereniging der Aardse Strijdkrachten heeft jouw hulp nodig! De aarde wordt aangevallen door buitenaardse wezens en we moeten ons verdedigen! Er is geen tijd te verliezen! De kolonel heeft een leger aan megarobots nodig en vraagt de BiebBouwers deze te bouwen. In Minecraft natuurlijk! Help je mee de aarde te verdedigen?
Ga aan de slag en stuur jouw megarobot vóór 21 juni in. Stuur een filmpje van jouw megarobot naar biebbouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraft-experts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar wint een geweldig Minecraftspel, het enige echte BiebBouwersshirt, het nieuwe boek ‘Fake’ van Carry Slee of ‘Er was misschien eens’ van Kamiel De Bruyne en Yarne Daeren!

Cadeaukaarten te koop in de bibliotheek. Wie ga jij verrassen?
In de beide vestigingen van Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar kun je terecht voor verschillende cadeaukaarten. Leuk om iemand mee te verrassen!
• VVV Cadeaukaart
• VVV Dinercheque
• VVV Lekkerweg
• Podium cadeaukaart
• Boekenbon
• Bol.com
• Nationale Bioscoopbon

Nederland eropuit in elk seizoen
Nu te koop bij ons VVV in Bibliotheek Wassenaar. Een mooie, luxe reisgids over historische steden in Nederland. Leuk voor een dagje of weekend weg, het hele jaar door!

Wij zijn Informatiepunt Digitale Overheid
Sinds afgelopen woensdag 9 juni is Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar met het Informatiepunt Digitale Overheid. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid, kortweg IDO, kunnen inwoners terecht met hun vragen over de digitale dienstverlening van landelijke overheidsorganisaties en van lokale welzijnsorganisaties.
Het project IDO is in gang gezet door de overheid en de Koninklijke Bibliotheek en heeft als doel mensen die digitaal minder vaardig zijn, te helpen in het steeds digitaler wordende dagelijks leven. Aan de balie helpen wij jou, of verwijzen wij je naar de juiste partij of naar een van onze spreekuren. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek en de hulp is gratis!

Tags

AanbodBibliotheekDienstenOBVWVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top