Skip to content
Fotocredit: Interpolis Inbraakbarometer

3 op de 5 huizen heeft een onveilig voordeurslot. Hoe veilig is jouw slot?

15 juni 20212 minute read

Een inbreker kiest voor huizen waar hij snel binnen kan komen. Heb jij een minder goed slot op je voordeur, of draai je de deur niet altijd op slot? Goede kans dat een inbreker dat meteen doorheeft. We vertellen je meer over een aantal veelgebruikte methodes die een inbreker toepast om binnen te komen via je voordeur.

Flipperen en hengelen
Draai je de deur niet altijd op slot, bijvoorbeeld omdat je maar even weg bent? Slecht idee. Door een plastic pasje langs de deur te halen, wordt de dagschoot van de deur ingedrukt en de deur valt open. Dit heet flipperen. Een andere optie wanneer de deur niet op slot is: hengelen. Met een stuk ijzer door de brievenbus wordt de deurklink naar beneden getrokken.

Kern- of cilindertrekken
Heb je een uitstekende cilinder? Of deurbeslag met schroeven aan de buitenkant dat er zo af geschroefd kan worden, zodat je cilinder onbeschermd overblijf? Met de juiste tools trekt de inbreker jouw cilinder eruit en staat binnen 20 seconden binnen. Ook met grof geweld kan de inbreker binnen komen, want wanneer hij met een tang goed grip krijgt op de cilinder kan deze afbreken.

De klopsleutelmethode
Een klopsleutel is een standaardsleutel, waarbij de inkepingen maximaal uitgevijld zijn. Wanneer de inbreker een klopsleutel vindt die in jouw slot past, slaat hij er met een hamer op. De pinnen van de cilinder schieten dan omhoog, waarna ze terugveren in de juiste stand. Het slot kan nu geopend worden.

Lockpicken
Wist je dat er zelfs inbrekers zijn die een slot kunnen openen zonder enige schade? Ze gebruiken hier miniscule gereedschappen voor, waarmee ze ieder pinnetje uit je cilinder op de juiste stand zetten om je deur open te krijgen.

Gaatje boren
Sleutel aan de binnenkant in het slot laten zitten? De inbreker boort een klein gaatje vlakbij het slot, steekt hier een ijzerdraadje door en draait zo de sleutel om.

Houdt jouw slot inbrekers buiten? Check het nu zelf!
Als je een goed slot hebt zijn veel van deze methodes niet toe te passen of duren veel te lang. Zo is de kans groot dat een inbreker een ander huis uitkiest dan dat van jou. En als diegene toch een poging waagt, komt hij maar moeilijk binnen. Maar hoe weet je of je goed slot hebt? Kom erachter met onze slotentool. Het invullen duurt ongeveer 3 minuten. Succes!

Start de Slotentool

Bron: Inbraakbarometer.nl/Interpolis

 

Tags

InbraakbarometerinbraakpreventieInterpolisTipsWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top