Skip to content
Fotocredit: Pixabay/Edward Lich

Vier jaar cel voor Wassenaarder vanwege kindermisbruik

16 juni 202140 second read

De rechtbank in Den Haag veroordeelt voormalig begrafenisondernemer Edward K. (56) tot vier jaar cel vanwege kindermisbruik. Bovendien moet de man zich laten behandelen voor zijn pedo-seksuele stoornis. 

De Rechtbank acht bewezen dat K met vijf minderjarige jongens meerdere malen seksuele handelingen heeft verricht. De slachtoffers zijn tussen de 10 en 16 jaar oud. Vier van hen behoren tot de familiekring van K.

Het misbruik vond plaats tijdens weekenduitstapjes naar pretparken maar ook in het huis van K. in Wassenaar. In de rechtszitting bekende K. twee weken geleden de seksuele handelingen te hebben gepleegd, maar zei dat het initiatief steeds was uitgegaan van de jongens zelf.

De eis van de Officier van Justitie was 7 jaar en dwangverpleging. Deze eis wees de rechter af. Mocht K. zich aan de behandeling onttrekken, dan kan alsnog dwangverpleging worden opgelegd.

Tags

KindermisbruikRechtbankUitspraakWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top