Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Wethouder helpt handje met tegelwippen

16 juni 20213 minute read

Met een speciaal haakje wipt wethouder Hubert Schokker de grindtegels in de voortuin aan de Professor Molenaarlaan omhoog. De groenmedewerker van de gemeente verwijdert daarna snel en vakkundig de zware 40 x 60 stenen uit de oprit en stapelt ze op. Er komen planten en struiken voor in de plaats. De bewoonster is blij met het resultaat en heeft de tegels meteen aangemeld op de tegelteller van de website van het NK Tegelwippen. Als extra aanmoediging voor meer groen verraste wethouder Hubert Schokker haar met een paar mooie vaste planten.

Wethouder Schokker maakte afgelopen zaterdag op de bakfiets een rondje door het dorp om het NK Tegelwippen extra onder de aandacht te brengen. Hij stak de helpende hand toe bij bewoners die tegels uit hun tuin verwijderen voor bloemen, planten en misschien zelfs bomen. Wethouder Schokker: “Groen is belangrijk. Het zorgt voor koelte en schaduw en voor goede waterafvoer. Ik zie dat steeds meer Wassenaarders enthousiast meedoen met het NK Tegelwippen en daar ben ik erg blij mee. We zijn ook in Wassenaar op sommige plekken sterk versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen. Wij kunnen dat echter niet alleen omdat veel grond in Wassenaar van inwoners en ondernemers is. Dus doe mee en laten we met elkaar zorgen voor meer groen en schaduwrijke plekken. En we moeten natuurlijk blijven wedijveren met onze ‘rivaal’ de gemeente Leiderdorp met wie we de competitie houden!”

Buurtactie in speeltuin Oostdorp op 26 juni

Buurtbewoners gaan op zaterdag 26 juni tussen 10.00 en 16.00 uur aan de slag in de speeltuin aan de Pieter Maritzstraat. Alle tegels gaan er uit: bij elkaar zo’n 1500 en er komt groen voor terug. De organisatie is in handen van de Groene Meent die met de buurt ook de wensen voor de speeltuin wil bespreken. Kijk voor meer informatie op www.groenemeent.nl

Vrijwilligerscentrale gaat tegelwippen op 3 juli

De Vrijwilligerscentrale Wassenaar gaat op zaterdag 3 juli tegelwippen tijdens haar eerste ‘WassenaarDoet Doe Dag’. Vrijwilligers gaan die dag aan de slag bij inwoners die graag willen vergroenen, maar dat zelf niet kunnen. Wil je ook mee doen met deze actie, kun je hulp gebruiken en/of wil je helpen, meld je dan aan via de website www.WassenaarDoet.nl, mail naar info@wassenaardoet.nl of bel 06-15678510. Voor meer informatie over het NK Tegelwippen kun je ook kijken op de website van de gemeente: www.wassenaar.nl/nk-tegelwippen-doe-mee

Tegels over?

Overgebleven tegels kunnen worden ingeleverd bij de milieustraat. Als het er meer dan 30 zijn, kan de gemeente ze ook ophalen. Maak een stapel van de tegels op de hoek van de straat (bv. met de buren) en bel naar de gemeente (14070). De gemeente voert de tegels dan af.

Tags

NK TegelwippenTegelwippenVergroeningWassenaarWethouder Schokker
Gerelateerde artikelen
Back To Top