Skip to content

Jubileumboek 100 jaar R.K.S.V. Blauw-Zwart

18 juni 20212 minute read

Op dinsdag 29 juni bestaat Blauw-Zwart 100 jaar. Een eeuwfeest voor de oudste voetbalclub van ons mooie dorp Wassenaar. Vanwege de Covid-19 pandemie zijn ons op advies van het RIVM vanuit de regering maatregelen opgelegd die ons dagelijks leven beïnvloeden. Uiteraard heeft dit ook z’n weerslag op alle georganiseerde evenementen rond ons eeuwfeest. U wordt over de versoepelingen van wat er wel en (nog) niet mogelijk is vanuit het hoofbestuur en de jubileumcommissie via de verenigingswebsite, facebook en diverse bestaande apps geïnformeerd.

Zo is er op 29 juni 2021 een bijeenkomst voor uitsluitend genodigden waar onze voorzitter André van Herk een toespraak zal houden en Maarten Kerkvliet als samensteller van het jubileumboek de twee eerste exemplaren zal overhandigen aan de voorzitter en burgemeester De Lange. Tot slot zal burgemeester De Lange een toespraak houden.

Het jubileumboek is samengesteld met medewerking van; Henk Goulooze, Rob Keijzer, Coos Hübscher, Maarten Kerkvliet en grafisch ontworpen door Remi Noordover. Het jubileumboek geeft een prachtig kleurrijk overzicht van 1921 tot 2021, de inhoud bestaat kortweg uit 160 pagina’s geschiedenis van Blauw-Zwart, interviews met min of meer illustere Blauw-Zwarters, ingezonden stukken, anekdotes en vooral veel illustraties, waarvan veel foto’s niet eerder zijn gepubliceerd. Wanneer je het boek leest komen de herinneringen uit het verleden weer tot leven en jonge mensen krijgen een inzicht van hoe het was, wat de geschiedenis heeft gebracht en waar de club nu staat waarvan zij deel uitmaken.

De Supportersvereniging Blauw-Zwart (SBZ) heeft dit project financieel ondersteund. Het SBZ bestuur heeft hiermee de fantastische sponsoren van de club uit de wind gehouden. We hebben eens een keer niet bij hun aangeklopt omdat zij al zo veel doen en vaak al jaren lang, waarvoor heel veel dank. Het jubileumboek moet voor iedereen toegankelijk zijn en is daarom ruim onder de kostprijs voor € 25,00 verkrijgbaar.

De verkoop van het boek start op zaterdag 3 juli 2021 van 10.00 tot 12.00 uur vanuit ons bekende worstverkooppunt of, zo u wilt het limonade uitgiftepunt. De oplage is beperkt dus wees er snel bij. Contant afrekenen alstublieft.

Maarten Kerkvliet,
Secretaris SBZ

Tags

100 jaar Blauw ZwartBlauw-ZwartJubileumVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top