Skip to content

WassenaarDoet-Dag op 3 juli : Tegelwippen! Wie doet er mee?

18 juni 20212 minute read

WassenaarDoet.nl is al jaren een platform waar inwoners van Wassenaar elkaar kunnen vinden voor praktische of sociale hulp. In corona-tijd zijn veel leuke matches gemaakt waarbij vragers en aanbieders elkaar vonden via de website of met een beetje hulp van de medewerkers van WassenaarDoet.

Nu de maatregelen rondom corona steeds minder worden, willen we weer voorzichtig opstarten met een mooie actie waarbij vrijwilligers zich één dag inzetten. Op zaterdag 3 juli zal de eerste WassenaarDoet-Dag plaatsvinden!

De Gemeente Wassenaar heeft zich aangemeld bij het NK Tegelwippen en is de strijd aangegaan met Gemeente Leiderdorp om wie de meeste tegels verwijdert. Ook in Nederland wordt het weer steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar steeds vaker op. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Regenwater kan het riool overbelasten of de kelder inlopen met wateroverlast tot gevolg. Meer groen gaat dit tegen. Daarnaast zorgt meer groen voor meer biodiversiteit en heeft een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.

Tijdens de WassenaarDoet-Dag op zaterdag 3 juli helpen wij Wassenaarders in eigen tuin één of meerdere tegels te vervangen door plantjes en/of struiken. Ook kunnen er op sommige locaties binnen Wassenaar bij boomspiegels of langs gevels een paar tegels vervangen worden door groen. WassenaarDoet helpt met vrijwilligers de bewoners graag mee met het tegelwippen in tuin of op straat!

Om op 1 dag zoveel mogelijk tegels te wippen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die zaterdag 3 juli andere inwoners in Wassenaar een uurtje willen meehelpen. Ook zijn we op zoek naar locaties, in tuinen of bij boomspiegels, waar één of meerdere tegels (max. 1,5 m2) gewipt kunnen worden.
Wil je mee doen met deze actie en kun je wat hulp gebruiken en/of wil je helpen bij het tegelwippen, meld je dan aan via onze website www.WassenaarDoet.nl of via een mail naar info@wassenaardoet.nl.

Voor meer informatie over het NK Tegelwippen en welke tegels er kunnen worden weggehaald kunt u kijken op de website van de gemeente: www.wassenaar.nl/nk-tegelwippen-doe-mee

WassenaarDoet is een initiatief van de Vrijwilligerscentrale Wassenaar

Tags

TegelwippenVCWVergroeningWassenaarWassenaarDoet
Gerelateerde artikelen
Back To Top