Ga naar hoofdinhoud

CDA-fractievoorzitter Ronald Everard: samen verschil maken!

19 juni 20212 minute read

Het CDA-Wassenaar heeft de huidige raadsperiode een paar speerpunten: zelfstandig Wassenaar, nieuwe sporthal, aanpak van de Warenar, goede zorgvoorzieningen en toename van de verkeerveiligheid. Op veel terreinen is vooruitgang geboekt. Mooi dat dat zo goed gelukt is. Dit ondanks de gevolgen van de pandemie, financiële tekorten in de zorg en een grote organisatiewijziging. Zo delen we nu nog heel even onze ambtenaren met de gemeente Voorschoten. Straks krijgen we weer een compleet eigen ambtelijke organisatie. Past helemaal bij de zelfstandige gemeente die we willen zijn en blijven.

In de politiek wordt veel gesproken. Daar is op zich niets mis mee, maar het gaat natuurlijk onderaan de streep wel over wat er daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Het CDA-Wassenaar is daar positief over. Zo is het mooi om een Woonvisie te hebben, maar het gaat er om dat we meer woningen bouwen voor Wassenaarse jongeren, ouderen en gezinnen. Het is mooi om jaren te praten met elkaar over een nieuwe sporthal, maar het is nog veel mooier dat er daadwerkelijk een nieuwe sporthal gaat komen bij de Kieviten voor alle binnen sporters van Wassenaar.

Toch zijn er ook zaken die de verkeerde kant op gaan. Dromen over de Rijksstraatweg als Royal Lane en tegelijkertijd wordt de rotonde op het Rozenplein steeds onveiliger en drukker. Automobilisten halen er de gevaarlijkste capriolen uit. Wassenaar-Noord moet echt veiliger en rustiger gaan worden. De onveiligheid voor fietsers op deze rotonde is zonder twijfel het allergrootste verkeersprobleem van Wassenaar. Ook de toenemende drukte op de rotonde van de Lange Kerkdam baart ons steeds meer zorgen. We zijn benieuwd naar de maatregelen in het nieuwe verkeersplan voor deze belangrijkste knooppunten.

Het CDA-Wassenaar komt op voor mensen die in de knel komen door ons politieke systeem. Laat het ons weten! We hebben de afgelopen weken weer veel meer werkbezoeken kunnen afleggen. We bouwen graag met u permanent aan een nog mooier dorp voor Wassenaarders Samen. Het is ook goed dat politici een voorbeeldfunctie hebben. Niet alleen maar praten over verkeersoverlast, maar ook gewoon zelf veel vaker de fiets pakken. De Wassenaarse raads- en commissieleden van het CDA komen bijna altijd met de fiets naar de Paauw. Niet alleen maar praten over milieu en energietransitie, maar ook gewoon zelf minder afval produceren, zonnepanelen op je dak leggen, tegels wippen en tuinen steeds groener en milieuvriendelijker maken. Samen het verschil maken!

20200802 215105 2

Ronald Everard

Tags

CDAGemeenteraadIngezondenWassenaar
Back To Top