Skip to content

Deze week in Bibliotheek Wassenaar

20 juni 20215 minute read

Deze week en in de komende periode is er weer van alles te beleven in de bibliotheek. 

Lasergamen in de Bibliotheek Wassenaar
Kom je ook lasergamen in een donkere bibliotheek?

Na twee keer uitstellen vanwege de lockdown, gaat het vanavond dan eindelijk gebeuren: lasergamen in de bibliotheek. Op zaterdagavond 26 juni ga je in verschillende spelronden van 8 minuten de strijd aan met jouw team. Welk team wint? En wie zijn de beste spelers?

Bestel je ticket snel, want dit wil je niet missen!
Er zijn twee sessies:

Sessie A: van 19.00 tot 20.00 uur voor kinderen van 8 t/m 12 jaar
Sessie B: van 20.30 tot 21.30 uur voor kinderen van 10 t/m 15 jaar
Tickets zijn verkrijgbaar via obvw.nl/lasergamen

Filmhuis Wassenaar gaat open op 1 juli
Bij het Filmhuis Wassenaar staan we in de startblokken. Omdat het Filmhuis Wassenaar ín de bibliotheek gevestigd is, moesten we even overleggen met de Veiligheidsregio. En het goede nieuws is dat we open gaan per 1 juli!

Is jouw (klein)kind al Vriendje van de Bieb?
Kleine Jackie komt graag met haar omi Yvonne van der Heide in de bibliotheek in Wassenaar. Samen ontdekken ze wat er allemaal te doen is op de jeugdafdeling. Mooie prentenboeken uitzoeken, de computer gebruiken of in de mooie tenten boekjes lezen. Maar stiekem is het kijken naar de visjes misschien wel het allerleukste!

Als bibliotheek zijn we hartstikke trots op onze prachtige jeugdafdeling. Toch vragen we jouw hulp om het grote aanbod te behouden. Door teruglopende subsidies en de gevolgen van corona kunnen wij jouw steun goed gebruiken. Wil jij financieel een steentje bijdragen? Maak jouw (klein)kind dan Vriendje van de bieb!

Met een jaarlijkse gift van €25,- steun je de bibliotheek en profiteert jouw (klein)kind van leuke cadeautjes zoals een welkomstcadeautje, digitale nieuwsbrieven en een jaarlijkse kindermiddag. Een leuke manier om als ouders toch financieel bij te dragen aan de bibliotheek, aangezien lidmaatschap voor kinderen gratis is. Wil je jouw (klein)kind Vriendje van de bieb maken of meer informatie? Lees er alles over op obvw.nl/vriendvandebibliotheek

BiebBouwers Minecraftchallenge #13: Bouw een Megarobot!
Kolonel van Son van de vereniging der Aardse Strijdkrachten heeft jouw hulp nodig! De aarde wordt aangevallen door buitenaardse wezens en we moeten ons verdedigen! Er is geen tijd te verliezen! De kolonel heeft een leger aan megarobots nodig en vraagt de BiebBouwers deze te bouwen. In Minecraft natuurlijk! Help je mee de aarde te verdedigen?

Ga aan de slag en stuur jouw megarobot vóór 21 juni in. Stuur een filmpje van jouw megarobot naar biebbouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraft-experts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar wint een geweldig Minecraftspel, het enige echte BiebBouwersshirt, het nieuwe boek ‘Fake’ van Carry Slee of ‘Er was misschien eens’ van Kamiel De Bruyne en Yarne Daeren!

Toeristisch Informatiepunt in de bibliotheek nu ook landelijk erkend als VVV

Kom naar de bibliotheek en ontdek de prachtige omgeving die we rijk zijn! Op deze plek stel je al je vragen over de toeristische mogelijkheden in Voorschoten, Wassenaar en omgeving. Laat je informeren met wat er allemaal te doen, te bezoeken en te beleven is in de regio. En of je nu op zoek bent naar de bekende of juiste de onontdekte plekken, de medewerkers van de VVV zullen het je vertellen. In onze beide vestigingen kun je ook terecht voor verschillende cadeaukaarten. Leuk om iemand mee te verrassen!

Derde editie Ontmoet Schrijvers Online
Op donderdag 24 juni van 19.30 tot 21.00 uur vindt de derde editie van Ontmoet Schrijvers Online plaats, live vanuit het bibliotheektheater in Rotterdam. Schrijver Elfie Tromp gaat deze avond in gesprek met Adriaan van Dis, Simone Atangana Bekono en Maxime Garcia Diaz. Kijkers kunnen tijdens deze livestream zelf ook vragen stellen. Verder wordt er voorgedragen door de aanwezige schrijvers en dichters.

Programma
Je kunt tijdens Ontmoet Schrijvers Online kijken en luisteren naar:

• Adriaan van Dis heeft sinds zijn debuut Nathan Sid uit 1983 tientallen boeken geschreven en vele prijzen gewonnen. Hij beoefent vele genres waagt zich regelmatig aan iets nieuws. Zijn laatste roman KliFi is hier een voorbeeld van: klimaatfictie kun je het noemen, maar het is moeilijk dit boek in een genre onder te brengen en dat is ook helemaal niet nodig.

• Simone Atangana Bekono was dit jaar met debuutroman Confrontaties genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. De zestienjarige Salomé zit in jeugddetentie vanwege een mishandeling. Zij probeert zich te handhaven in de instelling en kijkt terug op haar jonge leven. Het verhaal is rauw en is met veel vaart geschreven.

• Maxime Garcia Diaz is een jonge dichter. Ze studeerde cultural analysis aan de Universiteit van Amsterdam en won in 2019 het NK Poetry Slam. In 2020 kwam haar chapbook Artificielle uit bij het label Marktcorruptie, over Marie-Antoinette, Disneyland en het baby-faced simulacrum. Binnenkort verschijnt haar debuutbundel Het is warm in de hivemind.

Vragen over Ontmoet Schrijvers Online?
Deelnemers kunnen zich hier gratis aanmelden. Wil je een interview terugkijken? Dat kan op het Probiblio YouTube-kanaal.
Ga voor meer informatie over Ontmoet Schrijvers Online naar https://www.obvw.nl/agenda-obvw/ontmoet-schrijvers-online.html. Ontmoet Schrijvers Online is een initiatief van bibliotheken en Probiblio waarbij bibliotheken online bekende schrijvers en dichters ontvangen en interviewen.

 

Tags

BibliotheekOBVWProgrammaVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top