Skip to content
Fotocredit: Stichting Jongerenwerk Wassenaar

Jongerenwerk: Aftrap campagne gezonde leefstijl

26 juni 20212 minute read

Afgelopen week is de online campagne gezonde leefstijl gestart. Om deze campagne te promoten heeft het jongerenwerk op het Rijnlands Lyceum en het Adelbert college op 17 juni in de pauzes waterflesjes uitgedeeld met hierop een kaartje met een QR code. Deze konden de leerlingen scannen om op onze landingspagina te komen.

https://ikbenervoorjou.nu/gezondeleefstijl/

Op deze pagina kun je diverse dingen vinden over een gezonde leefstijl. O.a. de schijf van 5 wordt benoemd, workouts/beweging, alternatieven voor een cocktail, kies een mocktail zonder alcohol en informatie over middelengebruik. Op onze socials Instagram Jongerenwerk_wassenaar gaan we hier ook verder op in met diverse post. Ook gaan we jongeren activeren om zelf een week lang gezonder te leven en hierover te vloggen. Zij kunnen dan Airpods winnen als zij hier actief aan mee doen. Enthousiast geworden? Je kunt nog mee doen. Stuur ons een DM op instagram en we vertellen hoe je kunt mee doen met de campagne.

De wateruitdeel actie werd goed ontvangen door de leerlingen van beide scholen. Het jongerenwerk was snel los van de flesjes en jongeren gaven hierop positieve reacties. We hebben jongeren ook gewezen op de vlogactie om zich hiervoor aan te melden. Ook heeft het jongerenwerk kaartjes uitgedeeld met ingrediënten voor een mocktail. Om in de zomer mocktails te gaan maken i.p.v. drankjes met alcohol. Om te laten zien dat je ook hele hippe drankjes kunt maken zonder alcohol. Wij hopen uiteraard dat we in de zomer heel veel leuke tags voorbij zien komen waarin jongeren mocktails maken zonder alcohol.

We zijn in gesprek gegaan met de afdelingsleiders/zorg coördinatoren van het Adelbert College en het Rijnlands Lyceum om ons aanbod van Join Us te bespreken. Hierbij hebben we uitleg gegeven over wat dit voor leerlingen zou kunnen betekenen, als zij zich op te geven voor de groepen die starten in september. Nieuwsgierig geworden?

Neem dan een kijkje op de website: https://www.join-us.nu/locaties/join-us-wassenaar-18-25-jaar/
Wij hopen in Wassenaar heel veel jongeren met elkaar in contact te brengen via Join Us.

Meer weten? Wil je meer weten over wat het jongerenwerk voor jou(w kind) kan betekenen? Neem dan contact op via 0182-640694 of bezoek onze website: https://ikbenervoorjou.nu/wassenaar

Tags

Gezonde leefstijljongerenwerkStichting Jeugd- & JongerenwerkWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top