Skip to content
Fotocredit: Groene Meent

1348 tegels gewipt bij een gezellige buurtactie in Oostdorp

29 juni 20212 minute read

Zaterdag 26 juni hebben de inwoners van Oostdorp samen met de wethouder 1348 tegels verwijderd en hiermee een begin gemaakt aan het project “Speelroute Oostdorp”. Met deze tegels staan we nu boven Leiderdorp in de derby NK Tegelwippen.

Omdat de speeltuin aan de Pieter Maritzstraat toe was aan vervangen zijn we met buurtgenoten en de gemeente in gesprek gegaan over een aanpak voor de hele buurt. Er wonen veel kinderen en zij hebben nu maar heel beperkt ruimte om buiten te spelen. Ter promotie heeft de actie 2x in de krant gestaan en is op verschillende plekken online aangekondigd, er is geflyerd in de wijk en ook is er met mensen op straat gesproken. Iedereen was uitgenodigd om zaterdag langs te komen om mee te denken met het conceptplan.

Om 10.00 uur zijn we samen met wethouder Hubert Schokker gestart met het tegelwippen. Omdat we het belangrijk vinden dat de jeugd hierbij betrokken wordt hebben we iedereen gevraagd om te komen helpen. En wat een hulp was er, binnen de kortste keren waren er veel tegels verwijderd “Want ik wil snel dat er hier iets leuks komt’.

Het conceptplan is met de aanwezige besproken en er konden briefjes ingevuld worden om de wensen op aan te geven. Er zijn veel briefjes ingevuld en ook is er veel gesproken met elkaar. Speeltoestellen, bankjes, meer groen en fruitbomen. Alles kon genoemd worden en we hebben ruim de tijd genomen om met iedereen te praten.

Sinds lange tijd bracht deze activiteit de buurt weer bij elkaar. En het plan wat we nu gaan uitwerken zal hier op de lange termijn alleen nog maar meer aan bijdragen.
Alle ideeën zijn samengevoegd en we zijn nu in gesprek met de gemeente om de volgende stappen te gaan nemen om dit plan uit te gaan voeren.

Fonds Wassenaar ondersteunde ons project; er waren heerlijke koekjes, ijsjes en een geweldig springkussen waar de kinderen en ook ouders de hele dag met veel plezier gebruik van hebben gemaakt. Alles en nog Meer heeft, als lokaal bedrijf, bijgedragen door het springkussen gratis te bezorgen.
Voor al die ondersteuning willen wij iedereen hartelijk bedanken!

Wil je helpen, ken je een fonds waar we een subsidieaanvraag kunnen doen of wil je je mening geven? Laat het ons weten via het contactformulier van de Groene Meent. Daar zullen we jullie ook op de hoogte houden: www.groenemeent.nl/speelroute-oostdorp

Tags

Groene MeentSpeelroute OostdorpTegelwippenVergroeningWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top