Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Hartstichting

Nationaal Park Hollandse Duinen omarmt Hartstocht Strandeditie

2 juli 20213 minute read

Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober kleurt de Hollandse kustlijn rood door de wandelaars die dan de Hartstocht strandeditie van de Hartstichting lopen. Zij vertrekken vanaf het Beach Stadium in Scheveningen en leggen 10, 20, 30 of 40 kilometer af door het bijzonder mooie en afwisselende gebied van Nationaal Park Hollandse Duinen. De Hartstichting, Staatsbosbeheer en Nationaal Park Hollandse Duinen maken vandaag bekend dat zij voor dit evenement een samenwerking aangaan.

Nationaal Park Hollandse Duinen: waar natuur stad en zee verbindt
Een samenwerking die tot stand is gekomen doordat deze nieuwe editie van de Hartstocht haar routes aflegt door het veelzijdige Nationaal Park Hollandse Duinen. Een uniek gebied door de nabijheid van de zee, de dorpen en steden, de waardevolle natuur in en rond de duinen en de rijke cultuur en historie. Bovendien valt de Hartstocht strandeditie precies in ‘De Week van Nationaal Park Hollandse Duinen’ die van 25 september tot en met 3 oktober plaatsvindt. Een week waarin verschillende activiteiten plaatsvinden waardoor inwoners en bezoekers van Hollandse Duinen ervaren hoe bijzonder en waardevol het gebied is. Door de samenwerking met het nationaal park omarmt ook Staatsbosbeheer, een van de beheerders van de duinen, de Hartstocht.

“We zijn ontzettend trots op dit nieuwe partnership, vooral omdat het zo goed klopt bij de strandeditie die wij begin oktober organiseren. Samen willen we mensen in beweging zetten voor een gezonde leefstijl. En waar kan dat nou beter dan in de zuiverende omgeving van strand en duinen.”
– Carina van Westenbrugge, Hartstichting.

Samen stappen zetten naar een gezond hart voor iedereen
Nationaal Park Hollandse Duinen is op haar beurt enorm blij dat ze door het aangaan van deze samenwerking een bijdrage kunnen leveren aan de belangrijkste doelstelling van de Hartstichting: een gezond hart voor iedereen. Daarnaast biedt het Nationaal Park Hollandse Duinen en Staatsbosbeheer een mooie kans om de wandelaars op de route nog wat bij te brengen over het bijzondere (natuur)gebied tussen stad en strand.

“We zien dat het afgelopen jaar inwoners van en bezoekers aan Nationaal Park Hollandse Duinen de natuur nog meer zijn gaan waarderen en dat wandelen voor velen een favoriete activiteit werd. Het is fantastisch dat de Hartstocht strandeditie ervoor kiest om deze editie te wandelen door het nationaal park. We dragen de doelstellingen van de Hartstichting samen met al onze partners een warm hart toe en kijken enorm uit naar deze nieuwe samenwerking!”
– Georgette Leltz, Directeur Nationaal Park Hollandse Duinen

De Hartstocht strandeditie in een notendop
Het weekend van 2 en 3 oktober kunnen vele wandelaars samen een verschil maken tijdens de Hartstocht strandeditie. Een uniek evenement waarmee deelnemers door te wandelen geld inzamelen voor onderzoek naar nieuwe oplossingen om de harten van Nederland weer gezond te maken. En in de toekomst misschien zelfs volledig te genezen.

Aanmelden
Aanmelden voor deze bijzondere editie van de Hartstocht kan vanaf nu. Op www.hartstocht.nl staat meer informatie over het evenement en inschrijving.

Informatie
Meer informatie over Nationaal Park Hollandse Duinen: www.nphd.nl.
Meer informatie over De Week van Nationaal Park Hollandse Duinen: www.nphd.nl/deweekvan.

Tags

HartstichtingHartstochtNationaal Park Hollandse DuinenWandelen
Gerelateerde artikelen
Back To Top