Skip to content

Rogier Krabbendam nieuwe lijsttrekker D66 Wassenaar: “Tijd voor open en constructieve politiek!”

5 juli 20213 minute read

De Wassenaarse D66-leden hebben de huidige afdelingsvoorzitter Rogier Krabbendam gekozen als hun lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Het is zeer eervol om het vertrouwen te krijgen van de leden van onze afdeling. De campagne start wat mij betreft nu en samen gaan we de uitdagingen aan waar Wassenaar voor staat”. Rogier woont met veel plezier in Wassenaar sinds 2013, is getrouwd met Tjarda en samen hebben zij twee dochters. Rogier is lid van D66 sinds 2011 en werd in mei 2018 voorzitter van de lokale afdeling in Wassenaar.

Wat voor Wassenaar willen we zijn?

“Wassenaar is een prachtige plek om te wonen en om op te groeien. Maar Wassenaar kent meerdere gezichten en vele uitdagingen,” aldus Rogier in zijn toelichting om lijstrekker te worden. “In Wassenaar zijn er helaas ook genoeg inwoners die zich in een kwetsbare positie bevinden. Het realiseren van de klimaatdoelstellingen is in een dorp als het onze niet eenvoudig. Ook wij hebben een bijdrage te leveren aan de woningnood en de behoefte aan recreatie in de regio. Samen zijn we Wassenaar, en samen bepalen we wat voor Wassenaar we willen zijn. Een gemeenschap waar wat mij betreft zorg voor elkaar en sociale cohesie centraal staan. Ik hoop daar vanuit de gemeenteraad een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Een zelfverzekerd Wassenaar in de regio
Wassenaar heeft een unieke positie in de regio, gelegen in het groen en aan de kust. “Vanuit D66 zetten we in op regionale samenwerking en leveren we graag een bijdrage aan de regio. Dat is meteen ook de beste manier om te garanderen dat we de vele taken die op onze gemeente rusten uitgevoerd krijgen, zoals de verantwoordelijkheid voor jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen én straks ook nog de nieuwe omgevingswet in 2022. Tegelijkertijd zijn we kritisch over het gebrek aan democratische legitimiteit en controle op veel gemeenschappelijk regelingen waar jij en ik dagelijks mee te maken hebben. Wij willen dan ook zorgen voor een duidelijkere controle vanuit de gemeenteraad.”

Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leefomgeving
Rogier Krabbendam is naast zijn rol als voorzitter van de D66 afdeling in Wassenaar belangenbehartiger in Zuid-Holland bij werkgeversorganisatie VNO-NCW West. “Ik word in mijn werk dagelijks geconfronteerd met de uitdagingen die er op ons afkomen op het gebied van energietransitie, woningbouw, mobiliteit en onze leefomgeving. Dit motiveert mij enorm om in mijn eigen woonplaats verantwoordelijkheid te nemen voor de keuzes die wij de komende jaren zullen moeten maken om al deze belangrijke opgaven te realiseren. Dat doen we bij D66 vanuit onze idealen als sociaal-liberalen. We staan bekend als een progressieve én pragmatische partij, juist omdat we vanuit onze idealen ook graag concrete resultaten behalen. We zijn er niet alleen voor onze leden, maar voor alle inwoners van Wassenaar. Eigenschappen die goed van pas komen als wij in Wassenaar het verschil willen maken. Wassenaar kan wat mij betreft namelijk wel wat meer D66 gebruiken, dus tijd voor sociaal-liberalen en een open en constructieve politiek!”

Kandidatenlijst
Nu de lijsttrekker bekend is zal de rest van de kandidatenlijst worden samengesteld. Aspirant-raadsleden kunnen zich vanaf 25 augustus tot en met 27 september aanmelden. “Ik zie er naar uit om met een enthousiast team aan de toekomst van Wassenaar te werken. Samen realiseren we het Wassenaar dat we graag willen zijn”.

Tags

D66GemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top