Skip to content
Fotocredit: WassenaarDoet

WassenaarDoet Dag in teken van tegelwippen

9 juli 202151 second read

Op zaterdag 3 juli vond de eerste WassenaarDoet Dag plaats en deze stond in het teken van Tegelwippen. WassenaarDoet is de burenhulp website binnen Wassenaar waar Wassenaarders die in eigen tuin of bij boomspiegels tegels wilden wippen en daarbij de hulp van een vrijwilliger konden gebruiken, konden zich aanmelden via de website van WassenaarDoet.

Om tien uur gaf wethouder Hubert Schokker het startsein aan de vrijwilligers om de eerste tegels te wippen bij het Van Heeckerenhuis. Dankzij een donatie van Fonds Wassenaar kon er goed bemeste potgrond door het zand worden gemengd én konden de vrijgekomen plekken worden beplant met insectenvriendelijke vaste planten. Ook zijn er gieters ter beschikking gesteld aan iedereen die tegels wilde laten wippen, zodat zij ook in de toekomst de nieuwe beplanting goed kunnen onderhouden.

Daarna gingen vrijwilligers met potgrond en plantjes en gieters lang Wassenaarders die zich hadden aangemeld om in tuin of bij een boomspiegel met hulp tegels te laten wippen.

In totaal zijn er 99 tegels gewipt en is Wassenaars dus nog een stukje groener geworden!

Tags

TegelwippenTerugblikWassenaarWassenaarDoet
Gerelateerde artikelen
Back To Top