Skip to content
V.l.n.r: coördinator Nicky Toonen-Muller, notaris Paul Gorsira (Van Wijk Notarissen), secretaris Ingrid Römer-van Lith, voorzitter Ellen Klompé-Bakker Schut en penningmeester Charles van Steenderen de Kok

Fietsmaatjes hard op weg naar de start

15 juli 20212 minute read

Fietsmaatjes Wassenaar is bijna een feit. Voorzitter Ellen Klompé is optimistisch. Ze hoopt dat de stichting in september de eerste duofiets kan aanschaffen voor het dorp.

Dan kunnen mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen gebruik maken van een duofiets. Ze nemen dan comfortabel plaats naast een vrijwilliger, ofwel maatje, die het trapwerk verricht. Dankzij de elektrische trapondersteuning is dat geen zwaar karwei. De passagier, ofwel gast, kan zelf bepalen of, en hoe hard, die mee trapt.

Ellen Klompé kwam in maart met dit initiatief. Sindsdien heeft zij enthousiaste medewerkers en bestuursleden gevonden. Op weg naar de start kon zo een feestelijke tussenstop worden gemaakt bij de notaris, de heer Paul Gorsira namens Van Wijk Notarissen (foto). Fietsmaatjes Wassenaar is nu een officiële stichting met een heus bestuur en met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan een website met een reserveringssysteem. Daar worden gasten en maatjes bij elkaar gebracht. De ervaring van afdelingen van Fietsmaatjes elders in het land, inclusief de buurgemeenten van Wassenaar, leert dat er veel belangstelling voor bestaat.

Ellen Klompé houdt druk op de pedalen. Het bestuur zoekt verder naar sponsors. Een belangrijke hobbel is nu het vinden van een passende stalling voor de kostbare duofiets, die niet groter hoeft te zijn dan een garagebox.

Voor meer informatie : fietsmaatjeswassenaar@gmail.com

Tags

Fietsmaatjes WassenaarNotarisStichtingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top