Skip to content
Fotocredit: politie Wassenaar

Politie: Geef nóóit je pincode door

15 juli 202157 second read

Een man in Den Haag werd benaderd door zijn ‘dochter’ via WhatsApp. Hij had door dat hier een oplichter achter zat en ging verder niet in op het verzoek. Later in de avond werd hij opgebeld door een zogenaamde ING medewerker. Er zou geprobeerd zijn geld van zijn bankrekening te halen. Terugdenkend aan het appje dat hij eerder die dag kreeg, schrok hij enorm.

De medewerker deed alsof hij van alles probeerde, maar niets lukte. De laatste oplossing zou zijn om zijn pincode door te geven. Dan zou vanavond iemand van de bank langskomen voor de pinpas.

Diezelfde avond stond er inderdaad een man voor de deur en kreeg zijn bankpas mee. Niet veel later kwam een échte ING medewerker op de lijn, met de vraag of hij achter de vele pintransacties zat. Er was namelijk in korte tijd voor duizenden euro’s gepind. De rekening werd direct geblokkeerd, maar het kwaad was al geschied.

Oplichtingstrucs worden steeds listiger! Nu veel mensen de WhatsApp-fraude doorhebben, spelen oplichters juist in op deze bekende truc. Wees alert en geef nóóít je pincode door, ook niet aan een bankmedewerker.

Bron: Facebook politie Wassenaar

218443276 1518434391823480 5248508690699864942 n

Tags

OplichtingPolitie WassenaarWassenaarWhatsapp
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top