Skip to content

Kinderen (6-12 jr) maken kunst op muziek in de tuin

22 juli 20212 minute read

Het is alweer bijna een jaar geleden dat de prijsuitreiking plaats vond van Pauw Wow Show in Raadhuis de Paauw. Er waren prachtige kunstwerken ingestuurd, maar helaas kon er maar een winnaar zijn. Vorig jaar was dit Maxence ten Hagen. Met het gewonnen prijzen bedrag heeft Maxence teken- en schildermaterialen gekocht voor zijn klas. Een mooi initiatief! Dit jaar geen wedstrijd, maar wel een schilderworkshop waar je aan mee kan doen! Al enige jaren worden er kunstwerken van kinderen tentoongesteld in de tuin van het Baljuwhuis te Wassenaar tijdens de opvoering van de Miniopera. Deze kunstwerken werden gemaakt tijdens de lessen van Ars et Studium o.l.v. Neeltje Bangert.

Doordat de lessen bij Ars et Studium de afgelopen maanden niet door konden gaan i.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus, is er een alternatief bedacht om
kinderen kunst te kunnen laten maken n.a.v. een opera en te tonen tijdens de opvoering.

Ben je tussen de 6 en 14 jaar dan kan je opgeven voor een schilderworkshop in de tuin van het Baljuwhuis. De workshop wordt gegeven tijdens de uitvoering van de opera L’heure espagnole van Ravel. Wat is leuker dan schilderen op de muziek en zang. We halen daar natuurlijk veel inspiratie uit en je leert de opera kennen op een bijzondere manier, met echte opera zangers! Je wordt persoonlijk ontvangen door mij aan de poort van de tuin en je ouders kunnen natuurlijk even kijken voordat we
beginnen wanneer ze niet een kaartje hebben voor de opera. Daarna gaan we fijn aan het schilderen.

Voor iets te eten en te drinken wordt gezorgd, net als voor alle materialen en gereedschappen.

Locatie: Tuin van het Baljuwhuis. Plein 1, Wassenaar

Wanneer: 29 augustus 2021 tijdens Mini Opera L’Heure Espagnole

Tijden: 13.30 – 15.00 uur en 16.00 – 18.00 uur. 

Meedoen of vragen: info@wassenaarsecultuurprijs.nl

 

Tags

KinderactiviteitWassenaarWassenaarse Cultuurprijs
Gerelateerde artikelen
Back To Top