Skip to content
Fotocredit: Sport Team West - Norlandia

Buitenspeeldag 2021

27 juli 20212 minute read

Vanuit het sportakkoord: ‘Wassenaar in Beweging’ hebben wij een Buitenspeeldag georganiseerd op dinsdag 20 juli 2021 in week 1 van de zomervakantie. Een samenwerking met verschillende partijen waaronder Norlandia Kinderopvang B.V., voetbalvereniging Blauw-Zwart, X- Boxing, Jeugd- en Jongerenwerk Wassenaar om een leuke dag neer te zetten.

Het sportakkoord richt zich onder meer op het spelen en bewegen van kinderen, zodat ze een leuke en leerzame vrijetijdsbesteding hebben. Door meerdere dingen aan te bieden krijgen de kinderen de mogelijkheid aangeboden om veelzijdig te bewegen en in aanraking te komen met nieuwe sport- en/of spelactiviteiten. Bij de Buitenspeeldag was er een springkussen en een stormbaan.

Er werd gevoetbald, maar ook Oud Hollandse spelen als touwtrekken, sjoelen, blikgooien konden de kinderen doen. In de middag werd er door instructeurs van X- Boxing een boksclinic verzorgt voor verschillende leeftijden. Naast al deze activiteiten konden de kinderen ook worden geschminkt en glitterattoos laten plakken. De dag werd afgesloten door een leuke keepersclinic onder leiding van Rob van Dijk die door Jeugd- en Jongerenwerk Wassenaar was georganiseerd. Ook daaraan deden rond de 20 enthousiaste kinderen mee.

Deelname voor de kinderen was gratis en iedereen van 4-14 jaar was vandaag welkom! Het belang van samen spelen en gevarieerd (veelzijdig) bewegen is nadrukkelijk aan bod gekomen. Eén van de pijlers die vanuit het sportakkoord juist wordt benadrukt. Er hebben zo’n 300 kinderen meegedaan aan deze dag. We kijken dan ook terug op een geslaagde dag, waarbij ook de maatschappelijke betrokkenheid van meerdere organisatie mooi samen is gekomen.

BuitenspeeldagNorlandia

Tags

Blauw-ZwartBuitenspeeldag 2021Norlandia KinderopvangSportakkoordStichting Jeugd en JongerenwerkWassenaarX-Boxing
Gerelateerde artikelen
Back To Top