Skip to content

Wenen versus Wassenaar door de ogen van Paul Ronke

31 juli 20213 minute read

De vakantie, tijd om afstand te nemen van de Wassenaarse politiek. Mijn vakantie gaat naar Oostenrijk. Een mooi land met ruimte en bergen. Kleine dorpjes die hun eigen charme hebben. Het is mooi om met de kabelbaan naar boven te gaan naar beneden te wandelen. De lucht is er schoon en het uitzicht is fantastisch. Het is de natuur in al zijn pracht en praal. Een vergelijking met Wassenaar gaat natuurlijk nooit op.

De bergen die wij in ons dorp hebben zijn duinen. En misschien hebben we in de Horsten ook een (seringen) berg. Maar wat wel goed te vergelijken is, is de aanwezigheid van veel natuur en groen in Wassenaar. Wij hebben de unieke combinatie van het strand met de duinen, De Horsten en Meijendel. Dit zijn gebieden die wij met zijn allen willen bezoeken, beschermen en behouden voor toekomstige generaties. Groen maakt Wassenaar uniek.

Ook Wenen staat op het programma. Het verschil met Wassenaar kan bijna niet groter, een miljoenenstad. Maar wel een rustige stad met, net als Wassenaar, veel monumenten. Vanaf deze afstand kijkend naar Wassenaar kom ik tot de conclusie dat de grootte van een stad/dorp er niet veel toe doet. Het gaat erom of het prettig wonen is. Dat is het in Wenen, net zoals in Wassenaar. De afgelopen raadsperiode hebben we het over de voorzieningen gehad. Een nieuwe sporthal en gymzaal. En dat nadat wij al een nieuw zwembad en bibliotheek hebben gekregen. Ook het centrum van Wassenaar krijgt een opknapbeurt. En natuurlijk kan je in Wenen naar het theater en de opera, In Wassenaar hebben we de Warenar. Een belangrijke ontmoetingsplek voor iedereen die van theater houdt, maar ook in gebruik als dorpshuis. Het voortbestaan ervan is net zo belangrijk voor de leefbaarheid als onze mooie natuur.

Al met al kan je zeggen dat alle voorzieningen Wassenaar tot een fijn dorp om in te wonen maakt (zelfs het mooiste dorp van Zuid-Holland!). Ik zal zeker na mijn vakantie met veel plezier nog wat vakantie in mijn eigen dorp vieren. Na het zomer reces begint de laatste periode van de huidige raadsperiode, waarin ik me zal blijven inzetten voor adequate woningbouw. Dat is toch wat mij politiek het meeste bezig houd. Allen nog een prettige vakantie toegewenst en tot in Wassenaar.

De Wassenaarse VVD is op zoek naar enthousiaste mensen die zich binnen ons team willen inzetten voor ons mooie dorp! Interesse? Stuur dan een email naar secretaris@vvdwassenaar.nl

 PaulWenen202107

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top