Ga naar hoofdinhoud
Jaarlijks komen vele jongeren naar Nederland om hun 'High School Holland'-droom waar te maken. Fotocredit: High School Holland

Giuliana uit Italië zoekt een warm thuis in omgeving Wassenaar

2 augustus 20213 minute read

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Giuliana uit Italië die haar Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in de omgeving Wassenaar. Voor Giuliana zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active nog een enthousiast gastgezin die haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022.

Uitwisseling naar Nederland

Giuliana doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken.

Wie is Giuliana?

De 17-jarige Giuliana leert graag nieuwe dingen en is geïnteresseerd in geschiedenis. Haar passie is lezen waarbij haar favoriete genre klassiekers, fantasie- en dystopische boeken is. Naast lezen gaat ze graag leuke dingen doen met haar familie. Haar droom is om later schrijfster te worden. “Ik wil op uitwisseling om nieuwe ervaringen op te doen en om nieuwe mensen, culturen en taal te leren kennen. Ik hoop deze bijzondere ervaring met jullie te mogen delen.” Leer Giuliana beter kennen! Bekijk haar profiel hier op onze website.

 Foto GiulianaGiuliana uit Italië zoekt een gastgezin in omgeving Wassenaar

 

Ervaringen

Giuliana volgt een groep avonturiers op die nu al in Nederland hun horizon verbreden. Zoals Clara uit Italië en Willa uit de Verenigde Staten. Zij hebben hun High School Holland-jaar inmiddels bijna afgerond en hebben het hier erg naar hun zin. “Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastfamilie. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin,” zegt Clara. De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.”

 

Wie biedt Giuliana een gezellig thuis in Nederland?

Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active.

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.

 

 

Bent u nieuwsgierig geworden naar Giuliana, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland.

Tags

Gastgezin gevraagdHigh School HollandStudentenUitwisselingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top