Skip to content
Fotocredit: Ellen Klaver - Asscheman

Mevrouw Helga Marcus viert 100e verjaardag

12 augustus 202158 second read

Gisteren werd mevrouw Helga Marcus 100 jaar. Omringd door haar dochter Astrid, kleinkinderen en achterkleinkinderen ontving de bewoonster van het Sophiekehuis burgemeester Leendert de Lange, die haar gistermiddag een felicitatiebezoek bracht. 

Helga Wilhelmina Marcus werd op 11 augustus 1921 geboren in München. In 1941 ontvluchtte zij Duitsland vanwege de Jodenvervolging door de Nazi’s. Zij vluchtte naar Nederland en via kennissen kon zij aan het werk bij een bedrijfje in Wassenaar. Daar ontmoette zij haar toekomstige echtgenoot, een Nederlander, met wie zij trouwde. Samen kregen zij dochter.

Na de oorlog ging mevrouw Marcus aan het werk bij Unilever. Ook werd zij beëdigd tolk vertaler en werkte tot aan haar pensionering. Helga Marcus was het eerste vrouwelijke lid van de ondernemingsraad van Unilever. Daarnaast was zij fervent voorvechtster van gelijke rechten en gelijke beloning voor mannen en vrouwen. Ook was zij mede oprichtster van het Haags Vrouwennetwerk (HVN), een nog immer actief platform voor hoogopgeleide werkende vrouwen.

Mevrouw Marcus is met haar 100 jaar nog steeds redelijk gezond en helder van geest. Kortom mevrouw Helga Marcus is een bijzondere vrouw. Wassenaarsers.nl feliciteert mevrouw Marcus van harte met haar verjaardag en het bereiken van deze bijzondere mijlpaal.

 

Tags

100 jaarMevrouw MarcusWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top