Skip to content

Mensen maken Wassenaar samen mooier

14 augustus 20212 minute read

2021 is uitgeroepen tot “Nationale Jaar Vrijwillige Inzet”. Dit jaar laten wij in deze rubriek mensen aan het woord met verschillende achtergronden. Want samen maken we Wassenaar mooier!

We spreken met Marc van Dijk die, als vrijwilliger, de functie vervult van voorzitter bij de Kinder- en Zorgboerderij in Wassenaar. Marc is geen onbekende in de wereld van het vrijwilligerswerk in Wassenaar. Door zijn vele bestuurlijke en politieke functies in en rondom Wassenaar is dat altijd een goede combinatie geweest. Dat blijkt ook uit de enthousiaste wijze waarop Marc vertelt over alle vrijwilligers die actief zijn en waren op de Kinderboerderij hier in Wassenaar. Vijf dagen in de week zijn cliënten van de Stichting Philadelphia, die tegenover de kinderboerderij gehuisvest zijn, actief in het kader van de dagbesteding waarbij zij ook wat ondersteuning krijgen.

Daarnaast zijn allerlei vrijwilligers actief op vele fronten. Zo zijn in de weekenden veel leerlingen van de American School (ASH) actief. “De Kinderboerderij kan niet zonder vrijwilligers, immers de dieren
moeten dagelijks verzorgd worden, het groen moet worden onderhouden, materiaal op orde zijn en niet te vergeten dat de horecagelegenheid dagelijks bezet moet zijn. Alleen door deze inzet
van de vele vrijwilligers is het mogelijk om de Kinderboerderij in Wassenaar in stand te houden. Hierbij maakt het niet uit of je nu een uurtje in de week kunt besteden of een dag of meer”. Elke hulp is welkom en zoals Marc dat zegt, “dat wordt altijd gewaardeerd”.

Wellicht dat jij door het verhaal van Marc geïnspireerd raakt en ook anderen wil helpen? Kijk dan op onze website voor vacatures in alle soorten en maten. www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl

Per 1 juli zijn wij open op maandag- en donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 en op afspraak
www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl I info@vrijwilligerscentralewassenaar.nl T 070-5113133

Tags

Marc van DijkVCWVrijwilligersVrijwilligerscentrale WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top