Skip to content
Fotocredit: Erik van Leeuwen

Geslaagde 26ste editie Wassenaarse Zwemloop

1 september 20213 minute read

Zondag 29 augustus jl. werd onder zeer onstuimige weersomstandigheden de door WZK Tri-Team georganiseerde Wassenaarse Zwemloop gehouden. Na een “zwemlooploos” 2020, waren velen hier merkbaar weer aan toe! Want ondanks de koele Noordenwind, de regen, de hoge zee waardoor de gele vlag wapperde op de Wassenaarse Slag, kwamen er heel wat deelnemers opdagen, in totaal een ruime 150.

Ook nu werd op de laatste zondag van de zomervakantie met man, vrouw en macht gewerkt om dit mooie, eigenzinnige Wassenaarse sportevenement weer tot een goed einde te brengen. Qua sponsoring had de organiserende commissie van de Zwemloop Wassenaar het lastig dit jaar, Corona heeft wat dat betreft behoorlijk wat roet in het eten gegooid. Het was lange tijd onzeker of het wel door zou kunnen gaan, waardoor het in een vrij kort tijdsbestek op poten moest worden gezet. Gelukkig mochten we weer rekenen op een aantal trouwe sponsors, we zullen deze op een later moment nog extra in het zonnetje zetten.

Na een briefing aan de deelnemers waarin hen op het hart werd gedrukt in het geval zij iemand zich onveilig zou voelen in het onstuimige water, dan wel echt in de problemen zou komen, een hand op te steken. De WRB was aanwezig met o.a. waterscooters die dan snel in actie konden komen. Het zwemonderdeel was inderdaad een gedenkwaardige; velen hadden moeite om de boeien te ronden. Een aantal malen zijn de reddingsbrigadiers daadwerkelijk in actie gekomen, om even te checken en een helpende hand te bieden; zo was alles onder controle.

Het loopparcours ging zoals altijd via het strand en de mul-zand strandopgang richting de Ganzenhoek. Op het knooppunt waar de lopers van het paardenpad afkwamen, de hoek om, om via een iets minder zwaar pad de ronde te vervolgen, stonden de vrijwilligers klaar bij de verzorgingspost.
De vele toeschouwers werden net als in de vorige (jubileumeditie) op de hoogte gehouden door speaker Teun de Reede, in de regio zeer bekend van o.a. de Leiden Marathon en het Zorg & Zekerheidscircuit. De deelnemers werden als altijd zeer enthousiast door hem binnengehaald aan de finish, die ter hoogte van Strandpaviljoen Sport bovenaan een pittige bult was opgezet.

Deze finishboog van de firma Allesennogmeer.nl, kon de stormachtige omstandigheden heel goed aan en was een waar baken voor de lopers in het laatste stuk het strand over. Vermeldenswaard vinden wij de 5e plek op de hele individuele afstand van de uit Wassenaar afkomstige, en tevens jongste deelnemer: Bauke Vledder. Het leverde hem daarmee de titel beste Wassenaarder hele afstand op! Een groot compliment willen we tenslotte geven aan al onze vrijwilligers, zonder wie dit evenement niet mogelijk zou zijn geweest! Zie voor alle uitslagen en foto’s www.uitslagen.nl, www.wassenaarsezwemloop.nl en de social media(@zwemloopwassenaar)

 

Tags

HardlopenVerslagWassenaarWassenaarse ZwemloopZwemmen
Gerelateerde artikelen
Back To Top