Skip to content
Fotocredit: WZK Activiteitencommissie

WZK Zwemmen geeft clinics voor sport- en spel dagen

1 september 20212 minute read

Traditiegetrouw organiseert stichting Spelenderwijs Wassenaar in de laatste week van de zomervakantie de sport- en speldagen. Deze keer is gevraagd aan WZK Zwemmen om twee clinics te verzorgen voor de kinderen van de bonkengroep, te weten: een introductie van Waterpolo en Wedstrijdzwemmen.

In groepen gingen de kinderen eerst aan de slag met wedstrijdzwemmen. Met een spoedcursus werden de kinderen klaargestoomd een goede zwemslag te laten zien en als wedstrijdzwemmer te zwemmen. Onder toeziend oog van de trainers konden de kinderen aan de slag en werd er uiteindelijk een kleine estafette gedaan. Voldaan konden de kinderen zeggen dat ze weer helemaal gewend zijn aan het water.

Daarna stond waterpolo nog op het programma van de kinderen. De kinderen werden op de proef gesteld door een paar baantjes te zwemmen met een echte waterpolobal. Nadat dat gelukt was werd er op het goal geoefend om de bal te gooien en te scoren natuurlijk. De trainers gaven de kinderen de nodige tips en trucs om een doelpunt te maken en dat werd was direct zichtbaar. Aan het einde speelde de kinderen nog een wedstrijd tegen elkaar, waarbij veel plezier kwam kijken, en werd de clinic afgesloten.

WZK Zwemmen wil graag stichting Spelenderwijs Wassenaar en de Bonkenstaf bedanken voor de goede samenwerking en de leuke middag voor de kinderen. Aan de reacties en enthousiasme van de kinderen kunnen we zeggen dat het een geslaagde dag was, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Lijkt het je leuk om een keer mee te trainen? Kijk op onze website: www.wzk-zwemmen.nl voor meer informatie en de trainingstijden en kom langs voor een gratis proeftraining,

Tags

ClinicsSport- en speldagenWassenaarWZK Zwemmen
Gerelateerde artikelen
Back To Top