Skip to content
Fotocredit: Bibliotheek Voorschoten - Wassenaar

Taalhuis Voorschoten-Wassenaar viert jubileum. En jij bent uitgenodigd voor onze high tea!

4 september 20213 minute read

Taalhuis Voorschoten-Wassenaar bestaat 5 jaar. In deze periode is het Taalhuis flink gegroeid. Om dit succes te vieren, organiseert het Taalhuis een Multiculturele High Tea voor iedereen. De hele maand september is er extra aandacht voor alle taalactiviteiten en spreekuren in de bibliotheek. Nieuwe taalvrijwilligers zijn van harte welkom om zich aan te melden.

Wie jarig is geeft een feestje. Daarom organiseert het Taalhuis samen met haar taalmaatjes een Multiculturele High Tea. Deelnemers maken allemaal iets lekkers uit hun eigen cultuur of land van herkomst. Op deze manier ontstaat een feestelijke High Tea met lekkernijen uit de hele wereld. Jij bent van harte welkom om te komen proeven en kletsen. Zo oefenen we gelijk de Nederlandse Taal! In Wassenaar viert het Taalhuis haar verjaardag op woensdag 8 september en in Voorschoten op woensdag 15 september van 15.00 tot 17.00 uur.

Taalactiviteiten

Bij het Taalhuis kunnen inwoners terecht die hulp willen bij het lezen, schrijven of spreken van de Nederlandse taal. Ook mensen die als vrijwilliger anderen willen helpen met taal kunnen bij het Taalhuis terecht. Aanmelden kan op het taalspreekuur: elke donderdagmorgen in Wassenaar en elke vrijdagmorgen in Voorschoten van 10.00 tot 12.00 uur.

In september worden ook weer taalwandelingen georganiseerd: op 9 september in Wassenaar en op 16 september in Voorschoten. Anderstaligen wandelen samen met een vrijwilliger door het dorp en kletsen onderweg samen in het Nederlands. Aanmelden kan via www.obvw.nl.

Op 17 september gaat in Voorschoten het Taalcafé weer van start. Elke week wordt een thema besproken en iedereen die wil oefenen met het spreken van de Nederlandse taal is van harte welkom op vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur.

Ook hulp nodig?
Naast het Taalspreekuur organiseert de bibliotheek nog tal van andere spreekuren waar je met vragen of voor hulp terecht kunt. Zoals een digitaal spreekuur, een juridisch spreekuur en een formulierenbrigade. Alle spreekuren vind je op de website van de bibliotheek: https://www.obvw.nl/activiteiten/spreekuren.html
Heb je vragen over de digitale overheid, zoals de belastingdienst, de sociale verzekeringsbank of DigiD? Ook dan helpt de bibliotheek je graag op weg. Stel je vragen aan de balie. De bibliotheekmedewerkers denken met je mee, geven informatie zodat je verder kunt of verwijzen door naar een andere organisatie die jou kan helpen. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek, je kunt bellen of langskomen.

Vrijwilligers gezocht
Vind je het leuk om nieuwkomers in Voorschoten en Wassenaar te helpen met de Nederlandse taal? Meld je dan aan als taalvrijwilliger. Je kunt mensen één-op-één helpen als taalmaatje, ondersteunen in de taalklas of bij het Taalcafé of helpen bij het Taalspreekuur. Alle vrijwilligers krijgen een basistraining om mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen. Aanmelden kan op het Taalspreekuur of via onze website: https://match.hetbegintmettaal.nl/aanmelden/taalhuis-bibliotheek-voorschoten-wassenaar/vrijwilliger

Ontstaan van het Taalhuis
Sinds september 2016 is in beide vestigingen van Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar het Taalhuis gevestigd. Dit Taalhuis begon destijds met een paar taalvragers, een docent met een taalklas in Voorschoten en in Wassenaar en een handjevol vrijwilligers. In 5 jaar tijd is het Taalhuis gegroeid naar 349 taalvragers en 117 vrijwilligers, zijn er 2 docenten bij gekomen die allebei twee taalklassen lesgeven in Voorschoten en Wassenaar en zijn er taalcafés en taalwandelingen gestart.

Tags

Bibliotheek Voorschoten WassenaarJubileumMulticulturele High TeaTaalhuisVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top