Skip to content

Hans Dulfer & Band opent zondag 10 oktober JSW-concertseizoen

9 september 20213 minute read

Het was sinds afgelopen anderhalf jaar een lange en gedwongen pauze voor onze Wassenaarse jazzclub. Maar nu het weer kan en mag gaan we als JSW met álle energie verder waar we vorig jaar gestopt zijn.

De afgelopen maanden hebben we zéker niet stilgezeten. Zo starten we in oktober a.s. in een geheel nieuw onderkomen, het Deijlerhuis aan de Hofcampweg 3 te Wassenaar. Met een prachtig podium, een gezellige zaal met stoelen en tafeltjes en niet te vergeten een prima akoestiek. Ook beschikken we over een bar ‘in eigen beheer’, waar bezoekers tegen schappelijke prijzen een kop koffie, thee, een drankje en bitterballetje kunnen krijgen.

Maar allereerst draait het bij ons toch om De Muziek. Die moet de bezoeker verrassen, verbazen, weg laten dromen en laten swingen. Vele jazzstijlen en vormen van (geïmproviseerde) muziek die voort zijn gekomen uit de jazz krijgen bij ons de komende jaren een podium.
En wát voor een verrassingen hebben wij als JSW dit komende concertseizoen voor u in petto! Hier alvast wat info over de drie concerten tot het einde van dit jaar.

Allereerst opent niemand minder dan de bekende saxofonist Hans Dulfer (inderdaad ja, de vader van Candy?) op zondag 10 oktober a.s. ons nieuwe jazzseizoen 2021-2022. Dit wordt een concert waar de vonken qua swing vanaf zullen vliegen, laat dat maar aan saxofonist Dulfer over! Om het geheel een kers op de taart te geven, brengt Hans Dulfer drie musici mee om je vingers bij af te likken. Dat zijn achtereenvolgens gitaarvirtuoos Jerȏme Hol, en het ritmetandem Cyril Directie op drums en Erik Barkman op basgitaar.

Zondagmiddag 7 november is er vervolgens een optreden van gypsy-jazzgitarist Jimmy Rosenberg, volle neef van de muzikanten van het wereldberoemde Rosenberg Trio.
Jimmy’s enorme muzikale talent en zijn reputatie als dé opvolger van gypsy-jazzlegende Django Reinhardt bezorgden hem optredens met o.a. violist Stéphane Grappelli en gitaristen als Les Paul en George Benson. Maar brachten Jimmy óók een leven met drank, drugs en medicijnen waardoor hij meerdere malen achter slot en grendel verdween en tijden achtereen zijn gitaar niet aanraakte. Inmiddels is hij letterlijk en figuurlijk opgekrabbeld, en speelt weer als vanouds de sterren van de hemel! Een groot muzikant als Jimmy Rosenberg op ons kleine JSW-podium, we zijn er razend trots op!

Als afsluiting van dit coronakalenderjaar 2021 zal op zondagmiddag 12 december saxofonist Paul van der Feen een concert verzorgen. Hij wordt daarbij begeleid door toetsenist Karel Boehlee, contrabassist Frans van der Hoeven en drummer en ex-Wassenaarder Franc Auf dem Brinke op drums. Paul van der Feen geldt momenteel als één van de meest toonaangevende saxofonisten in Europa, is solist van het Metropole Orkest en speelde met wereldsterren als Chaka Khan, Herbie Hancock, Elvis Costello, Gregory Porter, Hank Jones, Al Jarreau en John Scofield. Dit concert belooft dus eigentijdse jazz van de bovenste plank!

Graag tot ziens in onze nieuwe JSW-jazzclub aan de Hofcampweg 3 te Wassenaar!

Voor nadere info en online kaarten: www.jazzsocieteitwassenaar.nl

 

Tags

ConcertseizoenHans DulferJazz Sociëteit WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top