Skip to content

Wij werken voor u, niet u voor ons!

9 september 20213 minute read

Diversiteit, Inclusie en Toegankelijkheid dus! heeft een nieuwe werkwijze geïntroduceerd om aan de groeiende inwonersparticipatie en betrokkenheid tegemoet te komen. Raadslid en fractievoorzitter Brenda Hagen: “Al langere tijd krijgen wij mails van inwoners en groepen waar binnen de gemeente vervolgens weinig mee gebeurt. Dit probleem heb ik aangepakt door mij als raadslid van DITdus! beschikbaar te maken om de vragen die inwoners hebben aan het College te stellen.

Zo willen wij ook inwoners tegemoet komen die bijvoorbeeld onbekend zijn met de procedures of vanwege functiebeperkingen niet instaat zijn om de hele weg zelfstandig te bewandelen. Dit is onze voorzet om de lokale politiek en dus UW gemeenteraad toegankelijk te maken en als DITdus! alle inwoners te vertegenwoordigen. Inmiddels zijn wij met deze werkwijze een halfjaar bezig en door het succes hebben wij gekozen om het onze officiële werkwijze te maken. Het scheelt inwoners ingewikkelde WOB-verzoeken en het is de meest veilige werkwijze voor iedereen! Uiteraard is dit helemaal gratis, ook als u geen lid bent van DITdus!. Wij werken voor u, niet u voor ons.”

Hoe werkt het:
Elke maand zijn er raadsvergaderingen en commissievergaderingen. Het kan dus zijn dat het probleem waar u tegen aanloopt te maken heeft met wat er op de agenda staat. In dat geval is het handig om bij het publiceren van de agenda op de gemeentewebsite van de gemeenteraad (https://wassenaar.bestuurlijkeinformatie.nl/Calendar) aan ons te mailen welke vragen u heeft en beantwoord wilt hebben en eventueel wat u hierbij aan het College of de gemeenteraad wilt meegegeven (de aanleiding van uw vragen).

Wat wij doen is:
1. Uw tekst quoten onder de kop ‘aanleiding’.
2. De vragen die u heeft ingestuurd schriftelijk stellen onder de kop ‘heeft DITdus! (eventueel namens) de volgende vragen’
3. De vragen sturen wij daarna door naar de griffie onder artikel 36 of 37 Regelement van Orde. Artikel 36 gaat over schriftelijke raadsvragen en heeft een beantwoordingstermijn (duur voordat er antwoord komt) van 15 werkdagen. Artikel 37 gaat over inlichtingen en alleen met betrekking tot actualiteiten, waardoor het beantwoordingstermijn korter is. Wij kunnen niet garanderen dat het beantwoordingstermijn wordt gehaald, aangezien het College van Burgemeester en Wethouders hiervoor de verantwoordelijkheid draagt en wij hier geen invloed op kunnen uitoefenen.
4. Wachten op de antwoorden op uw vragen en daarna eventueel aanvullen met nieuwe vragen.
5. Als het nog niet als agendapunt is behandeld kunnen wij het een agendapunt maken.
6. Als laatste kunnen wij naar aanleiding van al deze stappen een motie of initiatiefvoorstel schrijven en indienen die de belangen van de inwoners van Wassenaar behartigt.

Kortom: heeft u als inwoner vragen over beleid, zoals over huisvesting, de sporthal, jongeren of iets geheel anders, die u gesteld wilt hebben aan het College van Burgemeester en Wethouders? Stuur deze vragen in naar: ditduswassenaar@gmail.com of naar bhagen@wassenaar.nl. Wij zullen ze vervolgens in het format aanleveren bij de griffier en dan heeft u gewoonlijk binnen 15 werkdagen de antwoorden (deze worden op de gemeentewebsite gepubliceerd).

 

Rebecca Talbot

Voorzitter DITdus!
https://ditdus.jimdofree.com/
Instagram (https://www.instagram.com/ditdus_politiek/)
Facebook (https://www.facebook.com/DITDusPolitiek)
LinkedIn (http://linkedin.com/company/ditdus)
Twitter (https://twitter.com/DITdus1)
KvK-nummer: 77117921
NL76 RABO 0351 4454 98

Foto artikel nieuwe werkwijze 

Tags

DITdus!GemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top