Skip to content
Fotocredit: Ellen Klaver - Asscheman

Vlaggen uit in het Tuinpad voor de 100 jarige mevrouw Plak!

10 september 20212 minute read

Aan het Tuinpad hingen vandaag bij diverse huizen de vlaggen te wapperen. Dat alles ter ere van de 100ste verjaardag van mevrouw Plak. Niet alleen voor de buurt, maar ook voor vele andere Wassenaarders vormt mevrouw Plak een bekend gezicht.

Toen burgemeester de Lange haar kwam feliciteren dromden de buurtbewoners voor het raam van het huisje om van de feestelijkheden mee te kunnen genieten.
Binnen waren kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen van de partij en een taart met het cijfer 100 stond op tafel te wachten om aangesneden te worden.

Op 10 september 1921 werd mevrouw Plak geboren in Den Haag en sinds 1948 woont zij in Wassenaar. Eerst aan de Rijksstraatweg en daarna aan het Tuinpad 49. Haar man was automonteur bij de Renault garage aan het Stadhoudersplein en in zijn vrije uurtjes repareerde hij auto’s in de garage naast het huis van het gezin. Vele Wassenaarders wisten zodoende de weg naar het Tuinpad te vinden.

Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter. Daarnaast heeft mevrouw Plak nu 3 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Mevrouw Plak woont met haar 100 jaar nog helemaal zelfstandig. Ze is nog helder van geest en ze weet zelfs om te gaan met de computer. Lopen doet ze met een stok of rollator en ze maakt zich wat zorgen over haar zicht, dat iets achteruit gaat. Maar verder is ze helemaal gezond.

De corona maatregelen van het afgelopen jaar hebben uiteraard ook op haar de nodige impact gehad. Alleen wonende ouderen hadden het immers extra zwaar.
Maar dat mocht vandaag de pret niet drukken. Op deze dag genoot mevrouw Plak van de aandacht en felicitaties van iedereen, die in en om het huisje aan het Tuinpad samen met haar haar 100ste verjaardag was komen vieren.

Tags

100 jaarMevrouw PlakWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top