Skip to content

Deze week in Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

12 september 20213 minute read

Deze week en in de komende periode is er weer van alles te beleven in de bibliotheek. 

Bibliotheek Wassenaar zoekt een enthousiaste voorlezer!

Kom jij ons voorleesteam versterken? Bibliotheek Wassenaar is op zoek naar een enthousiaste voorlezer om ons voorleesteam te versterken.
Onderzoek wijst uit dat voorlezen nog altijd heel belangrijk is voor de taalontwikkeling van kinderen. De bibliotheek wil graag een plek zijn waar kinderen kunnen luisteren naar de mooiste en leukste verhalen.

Ben jij een goede voorlezer en vind je het leuk om 1x per maand op zaterdagochtend van 11.15 tot 12.00 uur kinderen te vermaken door spannende en vrolijke verhalen voor te lezen? Dan zijn wij op zoek naar jou.
Mail naar Elly Nobel e.nobel@obvw.nl en wie weet luisteren kinderen binnenkort ademloos naar jou. Zie ook: https://www.obvw.nl/overons/Vacatures/bibliotheek-wassenaar-zoekt-een-enthousiaste-voorlezer-.html

Bibliotheek weer ’s avonds open
We zijn weer open op dinsdagavond in Voorschoten en op woensdagavond in Wassenaar. Gezellig als je even voorbij komt! Bekijk de openingstijden op obvw.nl/openingstijden

Multiculturele High Tea in Bibliotheek Voorschoten
Ons Taalhuis bestaat 5 jaar! Om het te vieren serveren onze taalmaatjes de heerlijkste hapjes uit hun land van herkomst. Snoep je ook mee bij een kopje thee? Dan oefenen we gelijk de Nederlandse Taal!
Wil je ook meedoen en iets lekkers maken? Meld je dan aan via m.dammers@obvw.nl. Woensdag 15 september 15.00 – 17.00 in Bibliotheek Voorschoten
Zie ook: https://www.obvw.nl/agenda-obvw/multiculturele-high-tea—taalhuis-voorschoten-5-jaar.html

Workshop Cookies en Co: veilig internetten
Cookies, phishing mails, oplichten via internet. Allemaal termen die we kennen en die de vraag oproept wat is dit eigenlijk allemaal en hoe kan ik nog veilig gebruik maken van de digitale wereld? Anja Slegt wijst je in een workshop van 2 uur de weg door de wondere wereld van Cookies en Co. Woensdag 29 september 13.30 – 15.30 Bibliotheek Voorschoten Leden € 8,00, niet-leden € 10,00.
Zie ook: https://www.obvw.nl/agenda-obvw/workshop-cookies-en-co–veilig-internetten.html

Hulp nodig bij de CoronaCheck-app? Onze vrijwilligers van het Digitaal Spreekuur staan klaar om je te helpen! Elke dinsdag in Bibliotheek Voorschoten van 10.00 tot 12.00 uur en in Bibliotheek Wassenaar van 14.00 tot 16.00 uur. Maak je wel even een afspraak?

Nationale Sportweek – Poëzie brengt je in beweging
Cultuur en sport gaan goed samen. Dat bewijst deze bijzondere activiteit vanuit het lokale sportakkoord Wassenaar in Beweging. Na een korte presentatie over de Poëzieroute wandel je een gedeelte van deze bijzondere route door het hart van Wassenaar. Na de wandeling staat er een gezonde snack voor je klaar bij de bibliotheek. Maandag 20 september 13.30 – 15.00 bij Bibliotheek Wassenaar. Gratis deelname, aanmelden aan de balie of via 070 511 33 97.
Zie ook: https://www.obvw.nl/agenda-obvw/nationale-sportweek—poezie-brengt-je-in-beweging.html

Filmprogramma Filmhuis Wassenaar
Tickets aan de balie of via obvw.nl/filmhuis

zo 12 sep 12:30 Ainbo: Heldin van de Amazone
zo 12 sep 15:15 Supernova
ma 13 sep 20:00 Envole-Moi
di 14 sep 14:00 Luizenmoeder – De Film
wo 15 sep 20:00 My Salinger year
vr 17 sep 20:00 Luizenmoeder – De Film
za 18 sep 20:00 Supernova
zo 19 sep 12:30 Ainbo: Heldin van de Amazone
zo 19 sep 15:15 Luizenmoeder – De Film
ma 20 sep 20:00 Luizenmoeder – De Film
di 21 sep 14:00 Envole-Moi
wo 22 sep 20:00 Envole-Moi

Films uitgelicht
Supernova
Sam reist met zijn partner Tusker door Engeland. Het stel wil van elkaars gezelschap genieten, omdat bij Tusker dementie vastgesteld is. Gedurende de trip blijken hun visies op de toekomst niet overeen te komen en worden geheimen onthuld.

Envole-Moi Envole-Moi is een hartverwarmende Franse komedie over een bijzondere vriendschap tussen twee jongens die hun levens voorgoed heeft veranderd. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Tags

BibliotheekOBVWProgrammaVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top