Skip to content
Fotocredit: redactie Wassenaarders.nl

“Hier is kunst bedreven” – Raadhuis De Paauw officieel geopend

13 september 20212 minute read

Met de onthulling van het medaillon aan de buitenzijde is raadhuis De Paauw officieel geopend. Het officiële programma begon in de raadzaal met een openingswoord van burgemeester De Lange en gedeputeerde Willy de Zoete en een beknopte presentatie van bouwhistoricus en restauratie-architect Dominique Vermeulen.

“Dat we hier in een veel te duur gebouw zitten, behoeft geen betoog. Dat weten we allemaal,” sprak burgemeester Leendert de Lange. Hij refereerde daarmee aan de eerste bewoners van huize De Paauw, namelijk prins Frederik en zijn gezin. Prins Frederik was de tweede zoon van koning Willem I. De burgemeester vertrouwde zijn gehoor toe dat niet alleen Nederland, maar ook Wassenaar veel aan prins Frederik heeft te danken en noemde hem een ‘verbinder’.

Gedeputeerde Willy de Zoete gaf in haar speech aan dat een groot deel van het provinciale cultuurbudget aan Wassenaar wordt besteed. Ze benadrukte in haar speech het belang van cultuurhistorie. “Als je de geschiedenis niet bijhoudt, ben je niet voorbereid op de toekomst.” Ook bedankte ze de vrijwilligers die aan de restauratie hebben meegewerkt. Dominique Vermeulen stond stil bij de historie van het gebouw en de veranderingen aan het gebouw en haar omgeving door de jaren heen.

Na deze presentatie en speeches werd het programma buiten voortgezet. Verantwoordelijk wethouder Kees Wassenaar nam vervolgens het woord. Hij toonde zich opgetogen over het bereikte resultaat. “Hier is kunst bedreven,” sprak hij. Hij nam van de gelegenheid gebruik om ondermeer een aantal aannemers, gespecialiseerde vaklui en medewerkers van de gemeente te bedanken die een bijdrage hebben geleverd aan de restauratie van De Paauw.

Met passende muziek van Vivaldi werd het middelste medaillon onthuld door burgemeester De Lange, wethouder Kees Wassenaar en gedeputeerde Willy de Zoete.

Speeltoestel
Met de onthulling van het medaillon was het programma nog niet ten einde. Even verderop werd het speelmobiel Prins Frederik onthuld. Met het speeltoestel wil men spelenderwijs het verhaal van prins Frederik in Huize De Paauw levend houden. Het speeltoestel stelt een zes-span met koets voor.

Verhalenverteller Janneke Tanja nam kinderen en volwassenen mee in een verhaal mee naar de tijden van prins Frederik in park De Paauw. Daarna werd het openingslint doorgeknipt door twee kinderen, daarbij geholpen door wethouder Kees Wassenaar. De aanwezige kinderen werden na afloop getrakteerd op een ijsje. ’s Middags kon men gebruikmaken van een rondleiding door raadhuis de Paauw.

IMG 0052

Fotocredit: redactie Wassenaarders

Tags

MedaillonOfficiële openingRaadhuis De PaauwSpeeltoestelWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top