Skip to content
Fotocredit: Ellen Klaver - Asscheman

Verblijfstuin bij Sophiekehuis officieel in gebruik genomen (video)

15 september 20212 minute read

Met veel muziek, dans en vrolijkheid in het voorprogramma werd afgelopen dinsdag de openbare verblijfstuin bij het Sophiekehuis in gebruik genomen Al sinds jaar en dag lag er een verwilderd en niet onderhouden grasveldje met overwoekerende bomen op de plek waar nu een prachtige tuin is ontstaan. Buurtbewoners lieten daar af en toe hun hond uit en verder kon het eigenlijk nergens voor gebruikt worden. Men kon er niet zitten en er konden geen activiteiten ondernomen worden. Diverse keren heeft de SWZ de gemeente verzocht dit openbare stukje groen op te knappen.

Dit jaar is dat verzoek gehonoreerd vanwege twee redenen. Door corona was er meer behoefte aan een plaats voor buiten activiteiten en daarnaast had de gemeente in haar begroting opgenomen invulling te willen geven aan initiatieven vanuit de samenleving. De SWZ vroeg vervolgens een hovenier een plan op te stellen voor de verblijfstuin. De gemeente vond dit een mooi initiatief vanuit de samenleving om de openbare ruimte functioneler en aantrekkelijker te maken en gaf de firma van der Holst opdracht de tuin aan te leggen.

De officiële opening van de tuin vond dinsdag plaats door wethouder Ritske Bloemendaal. Burgemeester de Lange knipte vervolgens samen met directeur van de SWZ Hester Branderhorst symbolisch een lint door, dat werd vastgehouden door mevrouw Hiebendaal, bewoonster van de Luciehof, en mevrouw van Laar, de langst wonende bewoner van het Sophiekehuis.

De tuin vormt een verblijfstuin voor de hele buurt en is een adoptie tuin. Dat betekent, dat het onderhoud in eigen beheer moet plaats vinden. De SWZ hoopt dan ook, dat vrijwilligers zich zullen melden voor hulp bij het onderhoud, zodat de tuin net zo mooi blijft als hij nu is. De feestelijke opening werd afgesloten met een toost op de toekomst van de tuin in de hoop, dat iedereen er veel plezier aan mag beleven. Dit alles gebeurde wederom onder de vrolijke klanken van het muzikale duo Elvis en Monroe (Suzanne en Maurice).

Filmcredit: Trébol producties

{youtube}/aL9mGtn_Qqk{/youtube}

 

Tags

SophiekehuisVerblijfstuinWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top