Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Burgemeester opent openbaar toegankelijke tuin Sophiekehuis

16 september 202142 second read

Burgemeester Leendert de Lange en wethouder Ritske Bloemendaal (Inwonersparticipatie en ouderen) openden op dinsdag 14 september tijdens een feestelijke bijeenkomst de openbare verblijfstuin bij het Sophiekehuis. De afgelopen maanden heeft de gemeente een stukje openbaar groen bij het Sophiekehuis omgevormd tot een openbare verblijfstuin.

SWZ (Stichting Wassenaarse Zorgverlening) had daarvoor begin dit jaar een mooi en haalbaar plan bij de gemeente ingediend. SWZ gaat de verblijfstuin straks als adoptiegroen (zelfbeheer) onderhouden en, natuurlijk, ook gebruiken. De verblijfstuin is daarmee een mooi voorbeeld van een initiatief vanuit de samenleving om de openbare ruimte functioneler en aantrekkelijker te maken.

De gemeente krijgt jaarlijks verzoeken vanuit de samenleving om de inrichting van de openbare ruimte te verbeteren. In de begroting 2021 heeft de gemeenteraad van Wassenaar een bedrag beschikbaar gesteld om uitvoering te geven aan initiatieven vanuit de samenleving.

Lees hier het verslag van Ellen Klaver. 

Tags

GemeenteOpeningSophiekehuisVerblijfstuinWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top