Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Hartstichting

De Hartstocht: wandelen voor een gezond hart vanaf het Scheveningse strand of vanuit huis

20 september 20212 minute read

In coronatijd hebben veel Nederlanders de wandelschoenen uit de kast getrokken. Elke dag een blokje om is immers goed voor zowel je mentale als fysieke gezondheid. Wie de smaak te pakken heeft en een fikse wandeling wil maken, kan op zaterdag 2 oktober meedoen aan de Hartstocht, en zo bijdragen aan oplossingen voor een gezond hart voor iedereen.

Bewegen vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Elke dag rustig een half uurtje wandelen verlaagt je bloeddruk en verbetert de conditie van je hart en bloedvaten. Daarom organiseert de Hartstichting sinds 2017 (strand)wandeltochten. Tijdens deze editie hebben wandelaars de keuze: ze kunnen de strand- en duinroute langs de Zuid-Hollandse kust lopen of een route bij hen in de buurt uitstippelen via de eRoutes app. Inschrijven kan nog t/m 30 september via www.hartstocht.nl.

Geld voor onderzoek
Met de opbrengsten van de Hartstocht draagt de Hartstichting bij aan oplossingen om harten gezond te houden, snelle hulp te bieden als iedere minuut telt, hartproblemen eerder op te sporen en steeds beter te behandelen. Een gezond hart is immers niet vanzelfsprekend. In Nederland zijn 1,55 miljoen hartpatiënten. Daarom zijn nieuwe oplossingen om hart- en vaatziekten eerder te herkennen en te behandelen hard nodig.

Persoonlijke ervaringen
Veel deelnemers aan de Hartstocht wandelen mee omdat zijzelf te maken hebben (gehad) met hartproblemen. Dat geldt ook voor voormalig schaatskampioen Barbara de Loor, ambassadeur van de Hartstichting. “Op een gegeven moment had ik de keus: of stoppen met topsport of een ingreep aan mijn hart. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want anders had ik nooit wereldkampioen kunnen worden. Meedoen aan de Hartstocht betekent voor mij: met je neus in de wind wandelen voor een gezond hart.”

Persoonlijke gezondheidscheck
Deelnemers van de Hartstocht krijgen van hoofdsponsor Becel ProActiv de mogelijkheid om gratis de Persoonlijke Gezondheidscheck van $niped te doen. Door het invullen van een gedetailleerde vragenlijst en een cholesteroltest krijgt de wandelaar inzicht in de risicofactoren voor zijn/haar gezondheid en ontvangt vervolgens een persoonlijke gezondheidsrapport, met adviezen om de gezondheid te verbeteren.

Tags

HartstichtingHartstochtWandelenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top