Skip to content

Blauw Zwart blijft ongeslagen

24 september 20212 minute read

In de 3e bekerwedstrijd, tegen VCS, maakte Blauw-Zwart het zichzelf onnodig lastig. Het probleem lag voornamelijk in de eerste 45 minuten, waarin het tempo en positiespel onder de maat bleef. De Blauwen waren heer en meester, echter in de afwerking werd gefaald. In de laatste linie heersten Fabian van Bommel met zijn mannen en het middenveld werd volledig beheerst door Dunke Lagerberg, Kim Theil en Christiaan de Krom.

De eindstand van 5-0 had zonder meer al tijdens de rust op het scorebord moeten staan. Buiten de gemiste kansen werd in de 31e minuut een zuiver doelpunt van Bram Smit, die de bal ontving terwijl hij zich achter de bal bevond en deze perfect in het doel schoot, op advies van de assistent-scheidsrechter afgekeurd.

De 2e speelhelft tapten de Blauwen uit een ander vaatje. Het tempo beduidend opgevoerd. Dit werd fataal voor de spelers van VCS. Zij konden het tempo van de Blauwen niet meer volgen. Dit resulteerde dat binnen de 10 minuten het scorebord een 2-0 stand aangaf. De 1-0 werd gescoord door Kim Theil, na een schitterende combinatie met Dunke Lagerberg. Nog geen 3 minuten later was het Bram den Hollander die met het hoofd de 2-0 noteerde.

Ook Illias Assabban liet zich zien dat in de komende competitie rekening met hem gehouden moet worden. Na een overtreding op Bram Smit, die net buiten het 16 meter gebied getorpedeerd werd, was het Illiass die de bal foutloos in de rechterbovenhoek van het doel binnenschoot. Een juweel van een vrije trap. Blauw-Zwart had het spel volledig in handen. Ook in de 2e helft bleven vele kansen onbenut. Lat en paal werden enige keren getest. Kim Theil nam de 4-0 voor zijn rekening. Bastiaan Hendriksen, startend op de bank, liet technische staf en supporters zien dat hij er klaar voor is. Met een solo van achteruit liet hij geheel VCS achter zich en gaf hij bij de achterlijn op maat een breedtepass. De meegekomen Bram Smit aarzelde geen moment en liet de eindstand van 5-0 noteren.

Een eindstand die zonder meer dik verdiend was en zeker het dubbele had kunnen zijn. VCS, een team vol technische spelers hield de eerste helft de Blauwen aardig bij en had het geluk dat de Blauwen slecht met de kansen omgingen. De 2e helft kwamen de Hagenaars duidelijk tekort. De eerste competitiewedstrijd voor Blauw-Zwart is aanstaande zaterdag, 25 september, uit tegen Aarlanderveen.

Tags

Blauw-ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top