Skip to content

Wassenaarse Vrijwilligersprijzen – Ingrid Römer in gesprek met Ellen Klaver

24 september 20212 minute read

“Iets doen voor een ander geeft je een goed gevoel”, dat is wat Ellen Klaver-Asscheman iedereen wil meegeven. “Zeker in Corona-tijd zie je hoe belangrijk saamhorigheid is. We maken allemaal deel uit van een groter geheel.” Als je praat met Ellen komen vele verhalen naar boven van ruim 50 jaar vrijwilligerswerk op vele terreinen. Zij kreeg het van huis uit mee en zelfs haar hoogbejaarde moeder is nog actief voor anderen. “Voor mij is een prijs niet waar ik het voor doe. Tegelijkertijd laat het de waardering zien voor het werk.

De erkenning voor het mondkapjes-project, dat ik coördineerde aan het begin van de Corona-tijd, is eigenlijk voor het hele team van twintig dames. We dachten 80 mondkapjes te maken voor de thuiszorgmedewerkers van SWZ. Het zijn er uiteindelijk 1500 geworden!”, vertelt Ellen. Verenigingen en maatschappelijke organisaties worden ook dit jaar weer opgeroepen hun vrijwilligers te nomineren. In 2020 werden er vijf Wassenaarse Helden verkozen uit twintig nominaties. Door alle beperkingen kon er helaas geen avond ter ere van de helden worden gehouden. Dit jaar zal op 6 december een mooi programma plaatsvinden om Vrijwilligers te eren. “Het is belangrijk je vrijwilligers extra te waarderen”, zegt Ellen, “door hen te nomineren en in het zonnetje te zetten. Juist nu is dat heel belangrijk gebleken.”

In dit Nationale Jaar Vrijwillige Inzet 2021 is het thema “Mensen maken Wassenaar samen mooier”. De jury ontvangt graag aanmeldingen vóór 15 oktober. Voor meer informatie, de 4 specifieke doelgroepen 2021 en het aanmeldformulier kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl.

www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl | info@vrijwilligerscentralewassenaar.nl | 070-5113133
Volg ons ook op Facebook

Tags

HeldenprijzenVCWVrijwilligerscentrale WassenaarVrijwilligerswerkWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top