Skip to content

Ingezonden: Oostdorp tast in het duister

27 september 20212 minute read

Hoe vreemd is de helderheid bij het uitvallen van de straatverlichting? Ik kan u vertellen heel vreemd! Een groot deel van de wijk Oostdorp en een aantal omliggende straten zitten al dagen zonder straatverlichting. Hier heeft menig bewoner uit de wijk melding van gemaakt. Soms per telefoon, soms via het meldpunt van de gemeente. Uiteindelijk is het nog steeds, na ruim een week, een probleem en brandt de verlichting (nog) niet. Met uitzondering van twee keer even en een keer vele uren overdag! Hierbij voelen vele bewoners zich onveilig mede omdat er op de achterpaden ook geen verlichting brandt. Als dit een niet makkelijk oplosbaar probleem is zou de gemeente hier toch helderheid over kunnen geven middels een brief.

Terug naar melding doen van dit probleem. Als je dit aanmeld bij het meldpunt bij de gemeente krijg je keurig een melding dat het probleem is opgelost. Brandt de verlichting de avond daarop niet moet je het weer doorgeven. Dit is meerdere keren door mij en verschillende buurtbewoners gedaan.
De gemeente heeft de openbare verlichting uitbesteed aan het bedrijf nobralux. Hiervan krijg je ook berichten als het is afgehandeld. Dan maar bellen. Een keurig gesprek met een telefoniste van het bedrijf. Ze zegt alleen dat ze het in behandeling nemen. Twee telefoontjes later in de week zegt de dame aan de lijn dat het misschien thuis hoort bij Liander. Liander schrijft op zijn site dat de klacht bij de gemeente gemeld dient te worden. Hier kom je niet verder. Terug naar de gemeente. De melding dat na het weekend dit wordt gelezen komt in beeld. In het weekend wordt niet gereageerd laat staan gerepareerd.

Op maandag wordt dit probleem gelezen en naar verwachting uitgezet en zo gaat de tijd verder. Ook dit weekend neemt Nobralux wel de telefoon op maar zegt “er mee aan de slag te gaan”. Wanneer dat is niet kan de dame niet zeggen. Zo zit een deel van Oostdorp al bijna twee zonder straatverlichting.

Mogelijk heeft dit alles te maken met bezuinigingen maar het bevreemd mij wel. Het zou toch correct zijn als de buurtbewoners snel weer verlichting of anders duidelijkheid krijgen over dit probleem. Zij zijn de belastingbetalers hiervan van er vele zijn die zich echt onveilig voelen.

A. Groenewegen

Tags

IngezondenOostdorpStraatverlichtingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top