Skip to content
V.l.n.r.: Remi Smeets, Hilbert Bredemeijer, Inge Zweerts - de Jong, Louk Borsboom, Leendert de Lange, Jan-Christiaan Goudbeek. Fotocredit: Arnaud Roelofsz Fotografie

Opening nieuw clubhuis Graaf Willem II-VAC

28 september 20212 minute read

Afgelopen zaterdag werd het nieuwe clubgebouw van Graaf Willem geopend. De club van het groen gele tricot, in 1912 ontsproten uit het Aloysiuscollege. Reden voor de nieuwbouw was, zoals voorzitter Remi Smeets in zijn opening memoreerde, dat de tweedehands strandtent die ooit gekocht was voor 10.000 gulden, het eeuwige leven inmiddels achter zich had gelaten.

Het nieuwe clubgebouw en 6 nieuwe kleedkamers kwamen tot stand met behulp van een subsidie van 500.000 euro van de gemeente Den Haag. En ledenacties die opliepen tot 80.000 euro.

De opening werd verricht door een enthousiaste wethouder Sport van de gemeente Den Haag, Hilbert Bredemeijer. Dit onder toeziend oog van burgemeester Leendert de Lange, wethouder Inge Zweerts-de Jong van de gemeente Wassenaar en de KNVB vertegenwoordiger Jan-Christiaan Goudbeek. Graaf Willem is dan ook een Haagse club op Wassenaars grondgebied, aldus wethouder Bredemeijer. Of, zoals burgemeester De Lange zei: “een club tussen Ooievaar en Pauw”. De twee prominente bestuurders wensten de voetbalclub op de Roggewoning daarom ook veel succes toe.

Geheel in stijl, door een per paard aan galopperende Graaf Willem, werd de sleutel overhandigd aan de grote kracht achter de verbouwing, Louk Borsboom. Deze energieke oud-voorzitter werd deze dag verrast door zittend voorzitter Remi Smeets, met de titel Ere-Voorzitter. Een titel die slechts voor de 3e keer in de rijke historie van deze voetbalclub is verleend. Een bijzonder moment op deze zonnige dag.

Na de officiele opening door wethouder Bredemeijer, voorzitter Smeets en ere-voorzitter Borsboom, onthulde burgemeester De Lange, samen met vertegenwoordigers van de oudste families van Graaf Willem (4 generaties), de naamstenen muur waar jong en oud-leden zich op hebben verenigd.

Intussen genoten op het veld de soms al ruim 90 jaar oude oud-leden van het optreden van Bailey de Regt, een bekende freestyle voetballer die recent nog actief was op het WK freestyle in Praag. Al met al een zeer geslaagde dag, en met vrolijk zingende jeugdleden, bleef het deze avond nog lang onrustig op de Roggewoning…

210925 ARF 073

V.l.n.r: Hilbert Bredemeijer, Graaf Willem, Remi Smeets, Louk Borsboom. Fotocredit: Arnaud Roelofsz Fotografie

 

Tags

ClubhuisGraaf Willem II VACOpeningVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top